Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gigantikus városi szobrok - Arne Quinze

Gigantikus városi szobrok - Arne Quinze

2011. november 09. - Mocca

Bár műveit szobroknak nevezi, semmiképpen sem nevezhető „szimplán” szobrásznak, aki a kíváncsi szemek elől az alkotói magány fontosságára hivatkozva műterme falai közé bújva készíti műveit. Ő ezt épp fordítva csinálja. Arne Quinze belga művész vitathatatlanul a bravúros kategóriájába tartozó installációi szinte kizárólag városi környezetben, mondhatni az emberek szeme láttára épülnek és változtatják át óráról órára, napról napra egy utca, tér vagy éppen egy két partot összekötő híd képét.

A különböző helyszíneken egészen elképesztő infrastruktúrával vonulnak fel az installációk építésében résztvevő szakemberek, akikhez önkéntes alapon az utcai járókelők közül, egy előzetes kontroll után – dinamizálva a városi interakció helyi szintjét - bárki csatlakozhat. Pszichedelikus fafelhőihez Quinze kizárólag újrahasznosított alapanyagot hajlandó használni, így gigantikus fa/felhőteremtményei megfelelnek a legszigorúbb európai sztenderteknek [EFC label] is, de mindenekelőtt, leírhatatlan esztétikai élményt okozóan szépségesek.

Camille, Le Pont Boieldieu, Rouen,

Franciaország Július 4. - október 28, 2010

fotók: Arne Quinze

 

Dune, Knokke

Belgium 2010

fotók: Dave Bruel

 

Sequence, Brüsszel

Belgium, November 13, 2008 - November 13, 2013

fotók: Arne Qiunze

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr313366113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása