Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

magyART kiállítássorozat indul

magyART kiállítássorozat indul

2011. október 25. - Darqo

Mikor belekezdtünk a magyART-ba, magunk sem gondoltuk volna, hogy mekkora lesz az igény a fiatal tehetségek részéről egy ilyen kezdeményezésre. (A folyamatos érdeklődés, a több száz levél beérkezése közben jól el is úsztunk a munkában, így utólag is elnézést azoktól, akikkel felvettük a kapcsolatot, anyagot küldtek, mi meg nem válaszoltunk még vissza rá, de nehéz utolérni magunkat – bátorításul, előbb-utóbb minden ilyen jelentkezőre sor kerül!) Azt sem gondoltuk volna, hogy egyszer ez a kezdeményezés az átlagos blogposztok közül kiemelkedve felkelti majd valaki érdeklődését, és hasonlóan hozzánk, csak a téma szeretete, a fiatal tehetségek elvárás nélküli támogatása miatt kitüntetett figyelmet szentel neki, és a lehetőségeihez mérten felkarolja azt.

 

Pedig így történt, pár héttel ezelőtt felkerestek minket az Odeon-Lloyd Mozi képviseletében, hogy szívesen támogatnák a magyART-ban szereplő tehetségeket egy kiállítássorozat megszervezésével. Mi pedig természetesen igent mondtunk a dologra, úgyhogy idén ősztől 2 hetes periódusokban elindul az „Odeon-Lloyd - Manzárd Café – magyART kiállítássorozat” az idáig és az ezután szereplő magyARTosokból.

Az Odeon-Lloyd Mozi helyet tud biztosítani, egyelőre csak a 2D-ben dolgozó (fotó, grafika, illusztráció, festmény,stb.) amatőr művészek számára, hogy alkotásaikkal megjelenhessenek a mozi kávézó részének falain. A kezdeményezés teljesen nonprofit jellegű, az Odeon az alkotások „beépítésben”, esetleg kiállításmegnyitók szervezésében, sajtózásban tud segíteni (mi pedig a Manzárd Café blogon és facebookos oldalán adunk hírt a dologról), úgyhogy az alkotások kiállításához szükséges anyagköltséget (képkeret, ilyesmi) a művésznek kell állnia. De legalább valami van, valami történik.

 

magyART kiállítássorozat #1 – Révai Sára

 

Végül, de nem utolsósorban örömmel jelentjük be, hogy olyannyira elindul a kiállítássorozat, hogy az első kiállítás időpontja már meg is van. Október 31-én a magyART indulásának korai szakaszában bemutatott tehetség, Révai Sára fotográfus állítja ki magyARTos és nem csak magyARTos műveit az Odeon-Lloyd Moziban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.) este 19 órai kezdettel. A kiállítás egészen november 13-ig, a mozi nyitvatartási idejében lesz megtekinthető. Gyertek el minél többen, találkozzatok élőben Sárával és a fotóival, velünk, valamint a magyarhangyások meglepetésvetítésével, merthogy ez is lesz. Az angol Joe Cornish rendezői bemutatkozása, az Attack The Block című sci-fi-vígjáték is kényezteti majd az érzékeinket fél 9-től, úgyhogy jó lesz! Nem? De! Ünnepeljünk együtt, hogy ez az egész elindulhatott a saját útján.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr563328458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása