Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kegyetlenül konkrét csendéletek [NSFW] - Nyári István

Kegyetlenül konkrét csendéletek [NSFW] - Nyári István

2011. október 19. - Mocca

Finally I let her everything.jpg

Nyári István, a kortárs magyar festészet Londonban és Budapesten élő anarchistája az Iparművészeti Főiskola elvégzése után, a 70-es évek végén a 80-as évek elején először hiperrealista, fényképszerűen megfestett képekkel jelentkezett, és e precíz, szenvtelen, de nagyon érzékletes, különböző motívumokat összemontírozó stílusban dolgozott jó egy évtizedig. Érdeklődése ezek után a giccs és a képzőművészet kapcsolata felé fordult, és e szemlélettől áthatva készíti ma is képdomborműveit, objektjeit, tárgyösszeállításait.

Ha Nyári István kegyetlenül konkrét csendéleteit nézem, aggasztó érzések kerítenek a hatalmukba. Hisz önmagában egy Pokémon cseppet sem vérfagyasztó. A kontextus azonban megerősíti a feltételezést: még e kis jószágban sem bízhatok többé! Ha hiba kerül a mátrixba, az apró műanyag mancsok láncfűrészt ragadnak és nekiesnek a porcelánmalackának... [artmagazin]

06.jpg

14.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

20.jpg

24.jpg

19.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

08.jpg

28.jpg

31.jpg

26.jpg

27.jpg

07.jpg

29.jpg

Finally I let her everything.jpg

via: istvannyari.com, artportal, artmagazin

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr313314749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása