Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gigantikus metáltehenek egy Helsinki melletti erdőben...

Gigantikus metáltehenek egy Helsinki melletti erdőben...

2011. szeptember 05. - Mocca

A finnekről, mint az összes velük szomszédos északi népekről, és persze ideszámítva az izlandiakat is sejtettük, hogy elvarázsolt csodabogarak. Ez azonban nem meglepő, hiszen identitásukra mind a mai napig óriási hatással van a kultúrájuk szerves részét képező ősi skandináv mitológia. E pogány hit és mondavilág ihlette meg a finn szobrásznő Miina Äkkijyrkkä -t. A művésznő Helsinki melletti erdőkben lévő farmjára érkezőt döbbenetes látvány fogadja.

A gazdasági épületek közötti mezőkön ugyanis gigantikus méretű, átlagosan 3-4 méter magas fémtehenek „legelésznek” mindenfelé. A mainstream irányzatoktól markánsan elütő hatalmas alkotások roncstelepekről származó autókarosszéria elemekből készültek, illetve készülnek folyamatosan, hiszen a művésznő szándékai szerint egyre újabb tagokkal fog gyarapodni az elképesztő metálcsorda.

 

a modellek

 

és a csorda...

via: Äkkijyrkkä.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr763204224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása