Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Csupa egyáltalán nem csacsiság - Million Donkey Hotel

Csupa egyáltalán nem csacsiság - Million Donkey Hotel

2011. augusztus 24. - Mocca

Mi jut eszedbe először, ha azt mondom: „olasz”? Amennyiben nőből vagy, ide [éppen a gigámra mutatok] a rozsdás bökőt, hogy az elegáns cipők, ruhák, ékszerek, vagyis maga a divat. Pasik ugyanerre a kérdésre csípőből válaszolják: foci, bor, vagy épp spagetti. Megannyi sztereotípia, melyek egy idealizált, ám valójában hamis képet mutatnak, mert ahogy az összes többi ország, úgy természetesen Itália is több arcú. A ferrari-gucci-milán tengellyel párhuzamosan, bár közel sem annyira látványosan, de létezik egy másik ország is, ahol a népszerű turista útvonalaktól távoli magas hegyek között megbúvó évszázados falvak, középkori városok levegőjében – gyakran ez az odatévedő érzése – mintha még az idő is megállt volna.

Campana régiójában, hetven kilométerre Nápolytól északra, az alig 1700 lelket számláló Prata Sannita városka is egy ilyen település. Nem véletlen, hogy a bécsi székhelyű feld72 építészei is egyik projektjükhöz itt találták meg a tökéletes helyszínt.


Nagyobb térképre váltás

Koncepció: egy worskhop keretén belül a nagy többségében munkanélküli helyiek aktivizálása a kiválasztott, általában meredek sziklafalakba épített elhagyatott többszintes épületek egyikének teljes átalakításához, melynek végeztével kinyithat az isten háta mögötti település első vendégfogadója. A nem kevés humorral Million Donkey Hotel névre keresztelt létesítmény persze mérföldekre van az ötcsillagos kategóriától, a feld 72 építészeinek azonban közel sem ez volt a céljuk. Annál inkább annak bizonyítása, hogy gyakorlatilag a múltban ragadt történelmi helyeket is – az ott élő népekkel szorosan együttműködve, közös munkával, valamint okosan kiválasztott célok kitűzésével – sikeresen lehet becsatlakoztatni a 21. század idősíkjába.

PS: az a síneken spernorácsos erkélyre gurítható ágy, na az se szamárság ám, sőt... :)

 

via: milliondenkeyhotel.net

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr253177237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása