Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

MDF alapú stílusteremtés - Tervhivatal

MDF alapú stílusteremtés - Tervhivatal

2011. augusztus 01. - Mocca

Bár nem vagyok ellene a járatlan utaknak, sőt, a vágy tulajdonképpen folyamatosan a kitaposatlan ösvények felé hajt, úgy gondolom, a jól bevált recepteknek azért mégis csak fontos helyük kell, hogy legyen mindannyiunk életében. A gondolat aktualitását az idei Budapest Design Hét egyre közelebbi megnyitója indokolja. A legfontosabb nemzetközi workshopok életében már régóta bevett gyakorlat, hogy az ott kiállítók jelentős többsége, egy-egy új projektjének premierjét ezekre az eseményekre időzíti. Milánó, London vagy épp Stockholm hasonló tematikájú börzéin már megszokott, hogy szinte mindegyik kiállító standjánál valami világpremierbe botlik a látogató.

Méreteiben ugyan még nem – ami késik, az nem múlik – konkurencia a fenti „design-heteknek” az idén nyolcadik alkalommal 2011. szeptember 30. és október 9. között Budapest egészét lefedő happening, viszont az mindenképpen örvendetes, hogy évről évre bővül a hazai akkreditálók száma, akik közül mind többen – átvéve a gyakorlatot – legújabb innovációikat a rendezvénysorozat idején mutatják be a szakmának, illetve a nagyérdeműnek.

Mint ahogy teszi ezt a Tervhivatal stúdiójának két frontembere Benedek Zsanett és Lakos Dániel is, az öt darabból álló új „Substitute” fantázianevű kollekcióval, ahol az újrahasznosított antik ajtókkal és faragott bútorlábakkal kontrasztként behelyettesített, hófehérre lakozott MDF elemek hibridjei egy olyan objet trouve-t eredményeztek, melyek önálló műalkotásként is megállják a helyüket. Meggyőződésem: egy új stílus születésének lehetünk szemtanúi!

fotók: Vigh Attila

via: designboom, tervhivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr583116978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása