Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Electrolux Design Lab 2011 – Intelligens mobilitás

Electrolux Design Lab 2011 – Intelligens mobilitás

2011. június 15. - Mocca

Az Electrolux idén kilencedik alkalommal írta ki nemzetközi ipari formatervező versenyét, az Electrolux Design Laboratóriumot. A 2011-es Design Lab versenyre ipari formatervező szakos hallgatók és friss diplomások (olyanok, akik még nem kezdtek el dolgozni ezen a területen) jelentkezhetnek olyan háztartási készülék tervekkel, amelyek az intelligens mobilitás szellemében készültek. A terveknek természetesen az Electrolux hagyományaival összhangban, a svéd dizájn értékeit is tükrözniük kell. A környezettudatosság, az intuitív és egyszerű használat, valamint az esztétikus megjelenés alapkövetelmény.

Az intelligens mobilitás az életvitel megváltozása miatt került a figyelem középpontjába. Hosszabb a munkaidő, többet utazunk, sok a szabadidős program, így kevesebb idő marad a háztartásra. A pályázóknak arra kell megoldást találniuk, hogy az emberek hogyan készíthetnek és tárolhatnak ételeket, hogyan moshatnak és mosogathatnak az otthonaikban és házon kívül.

Mi magyarok hagyományosan jól szerepelünk. 2003 óta diákok százai vesznek részt minden évben az Electrolux Design Lab versenyén, és évről évre találkozhatunk eredményesen szereplő magyar hallgatókkal. Az első versenyen, a 4 díjazott között volt két magyar diák, Cosovan Tamás (MOME) és Hosszú Gergely (MOME). 2007-ben Szabó Levente (MOME), E-wash elnevezésű kompakt mosógépével – mely mosószer helyett mosódióval tisztítja a ruhákat – csúcsra érve az első helyen végzett,

míg a rá következő évben 2008-ban a 9 döntős pályaműből kettő magyar diák: Püspöki Apor (MOME), valamint Sáfrány Attila (MOME) munkája volt, és ez a sikerszéria idén is folytatódhat, hiszen a Design Lab napokban nyilvánosságra hozott TOP 25 elődöntős koncepciója közé ismét beválogattak egy hazai versenyzőt, a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatója, Miklósi Ádám személyében.

Íme a 2011-es győzelemre esélyes 25 innováció

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr792984424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása