Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

„O”ra - Shape of Water by Tokujin Yoshioka

„O”ra - Shape of Water by Tokujin Yoshioka

2011. május 16. - Mocca

 

Issey Miyake-ban egy életre szóló telhetetlen kíváncsiság él. Munkái híresek az alapvető egyszerűségükről és a váratlan meglepetésekről. Ösztönös megérzése vezeti az állandó megújulás és az új technikákkal való kísérletezés felé, hogy újszerű ruhákat, illatokat és tárgyakat, többek között órákat alkosson.

 

A Miyake órák tervezésében a japán és a kortárs design élvonalbeli képviselői vesznek részt: a Naoto Fukasawa, Tokujin Yoshioka és Shunji Yamanaka, valamint Harri Koskinen, Ross Lovegrove, vagy Yves Béhar nevével fémjelzett, némelyik esetben extrém minimalista remekeket a forma és a funkció egyedi és tökéletes egymásra találása jellemzi.

A kollekció most egy új taggal, a Tokujin Yoshioka által tervezett „O” [ franciául „eau” – „víz” ] Shape of Water – Transparent Time nevű időmérő-költeménnyel bővült,

ami a fényesen átlátszó speciális matériának köszönhetően úgy öleli át a csuklót, mintha ott se lenne, mindeközben – komoly dilemmákat okozva viselőjében – szabadul meg a materializmus fogalmától.

A Miyake-ház új haute couture belépője az „O”ra idén márciusban debütált a világ legrangosabb szakkiállításán – BaselWorld –, ahol az is kiderült, hogy a limitált darabszámból álló sorozatot a Seiko fogja elkészíteni, továbbá, hogy az első példányokra vadászni leghamarabb valamikor július közepén lehet majd a kijelölt óraszalonokban.

„Kreációim mindig a legegyszerűbb mégis a leglényegesebb ötletekből indulnak ki.” – Issey Miyake

via: tokujin.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr552906946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása