Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Frankenstein és az ökodesign

Frankenstein és az ökodesign

2011. április 26. - Darqo

Természetes, helyben megtalálható, tartós, olcsó és biológiailag lebomló – úgy tűnik, hogy a vályog egy tökéletesen környezetbarát alapanyag az új adalékanyagokkal és a belőle készített formákkal való kísérletezéshez. Karin Auran Frankenstein svéd designert fura munkáit az Indiában tett hosszú látogatása ihlette, amikor a helyieknek segített bútorokat készíteni az ősi építési módszer alapján.

Az alapokat megtartva, helyi lehetőségeket figyelembe véve végül a Stockholmban élő, Hökarängen-i stúdiójában alkotó designer saját irányvonal kifejlesztésébe kezdett. A székeket, lámpákat, polcokat, órákat és egyéb tárgyakat tartalmazó kollekciójának megszületését a biológiailag lebomló, alacsony költségű és a természetben megtalálható anyagok felfedezése és alkalmazása inspirálta.

Papír, homok, tőzeg, szalma, burgonyaliszt, kréta és plusz poénként tehéntrágya alkotja a néha Dalí-hangulatot árasztó berendezési tárgyakat. Ha sikerül függetleníteni magunkat a trágya gondolatától, Frankenstein munkái mindenképpen előremutatóak az alkalmazott anyagok területén, és még érdekesek is!

via: inhabitat

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr412856470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása