Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Különösen hétköznapi muránói üveg

Különösen hétköznapi muránói üveg

2011. április 19. - Darqo

Öt állólámpa – „arc”, „váza”, „kalap”, „kanna”, és „gyertyatartó” –, valamint az „Arnolfini” fantázianévre hallgató csillár végső változatával gazdagította a holland Studio Job tervezőcsapata a Paolo Venini és Giacomo Cappellin által 1921-ben alapított híres olasz üvegmanufaktúra, a Venini „Artlight” című kollekcióját.

A holland–belga designer duó a Venini üvegfújóival mindenben együttműködve készítették el a hétköznapi használati tárgyak (és egy kakukktojás) felnagyított változatát, saját szignójukkal ellátva az egyedi darabokat. Az „Arnolfini” csillárt üveg edényekből, vázákból, gyertyatartókból szerelték össze a vázra, az előző változathoz képest élénk színekben.

Bár a Venini már indulásakor a modern designt, a legfrissebb művészeti irányzatok integrálását helyezte előtérbe, az állólámpák formavilága számomra mégis meglehetősen furcsa választásnak tűnik, ha figyelembe veszem, hogy Muránói üvegről van szó.

A számtalan díjjal büszkélkedő Studio Job két vezető tervezője, Job Smeets és Nynke Tynagel az 1921-ben alapított Venini-n kívül is neves cégekkel működik együtt, többek között a Bisazza, Bulgari, L'Oréal, Moooi, Royal Tichelaar Makkum, Rizzoli, Swarovski és a belga Val Saint Lambert is szerepel a portfólióban.

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr162837649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása