Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A 80-as évek illata - Kedves, kertes családi ház Brazíliából

A 80-as évek illata - Kedves, kertes családi ház Brazíliából

2011. április 09. - Mocca

Az a neves brazil építész, David Guerra lett megbízva ennek a 80-as évek elején épített villának a teljes körű felújításával, akinek a Nova Lima körüli hegyekben álló és általa tervezett családi házról korábban – itt – már írtunk.

Az épület tulajdonosa, aki egy brazil vállalat londoni irodájában dolgozott, egy évvel szolgálati idejének lejárata előtt, hosszas keresgélés után talált rá erre a házra,...

...mely végleges hazatérése, valamint egy alapos, minden részletre kiterjedő átalakítás után vált az új családi fészekké.

Az átépítés többek között magába foglalta az egyébként eredetileg is nagyvonalú terek virtuális kitágítását a régi nyílászárók és ablakok cseréje által, felesleges válaszfalak eltávolításával, illetve azok hatalmas üvegfelületekre cserélésével. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően egy olyan párbeszéd tudott kialakulni az épület és az azt körülölelő természet között, ami párját ritkítja. Külön felhívnám a figyelmet a két szinten mindenhol fellelhető – néhol nem is annyira – apró, izgalmas részletekre – írd meg, szerinted mire gondoltam! –, melyektől a traktor nagyságú százlábúak ellenére is, abszolút „must have” az egész, úgy ahogy van...

Fotók: Jomar Bragança

 

via: shockblast

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr822811836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása