Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

JPop Art - Tokyo Ghetto

JPop Art - Tokyo Ghetto

2011. április 02. - Mocca

Semmi különös nincs abban, ha hasonlóan a világ többi giga-metropoliszához, japán fővárosa, Tokió prefektúra alsó hangon 13 milliós népességével szintén kitermelte a maga sajátos multi és szubkulturális közösségét. Összehasonlítva azonban az itt élő minoritást más, hasonlóan borzasztó méretűvé duzzadt városokban élő társaikkal, mégis differenciált képet kapunk...

A karakteres különbség talán a szigetország ősi értékeken nyugvó társadalmi berendezkedése, illetve az ebben a tradicionális környezetben élő japán emberek – számunkra soha fel nem fogható és értelmezhető – saját kulturális gyökereikhez való rendkívül szoros kötődésében keresendő.

Ez a fajta, mindenképpen tiszteletre méltó elkötelezettség fedezhető fel a tokiói gettóban élő és alkotó művész Shohei Otomo aka Hakuchi műveiben is.

A húszas évei elején járó japán grafikus részletgazdag és kizárólag tintatollal készített rajzai tulajdonképpen egy figyelemre méltó sztereotípia gyűjtemény. Munkáiban felfedezhető gyakorlatilag minden, ami első blikkre Japánról eszünkbe juthat: mangafejű iskolatáskás alsós kislány, titokzatos tekintetű gésák, szamurájok, és további, inkább már csak erre a kultúrára jellemző elmebetegségek, a művészi szabadság megnyilvánulásaival élve sokszor még a morális korlátok létjogosultságát is megkérdőjelezve, de érezhetően mégis a tradíciók tisztelete jegyében...

 

Tokyo Ghetto

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr892793684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása