Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A 7 designere - Marcel Wanders

A 7 designere - Marcel Wanders

2011. február 06. - Mocca

A 7 designere sorozatunk e heti szereplője, napjaink egyik legünnepeltebb formatervezője, a holland Marcel Wanders. Műveiben ötvöződik a bizarr, mint fogalom, a csúcstechnológiával. A manapság hódító minimalista stílusba visszahozta a játékosságot, az emberközpontú szemléletet és az érzékiséget...

Első jelentős sikerét a „Knotted Chair” hozta meg, amit a Droog Design számára tervezett 1996-ban. Manapság a szék többek között megtekinthető a Museum of Modern Art New York  gyűjteményében. A nemzetközi elismerés után persze jött az átütő siker: egyre nagyobb  nevek kérték fel, ezáltal hatása megjelent az európai trendekben. Amszterdami stúdiójában mindössze harminc főt foglalkoztatva olyan brandek számára dolgozik, mint a B&B Italia, Bisazza, Poliform, Moroso, Boffi, Cappellini, a Flos, a Poliform a Droog  Design és saját márkája a Moooi.

"Szeretettel és szenvedéllyel magasabb régiókba emelhetjük a designt."

“Design should move people to a higher level — to make all people live like kings and queens"

Marcel Wanders

Könyve, a Behind the ceiling kötelező olvasmány minden modern formatervezés iránt érdeklődő vagy designra fogékony ember számára.


 

 

 

via: marcelwanders.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr572641879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása