Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A 7 Designere - Nika Zupanc

A 7 Designere - Nika Zupanc

2011. január 08. - Mocca

Ha már új esztendő, akkor itt is van a Manzárd Café vadi új rovata, a „7 designere”. A rendszeresen jelentkező sorozat szándékunk szerint kevésbé igénybe véve a verbális, annál intenzívebben stimulálva a vizuális ingerküszöböket, inkább egyfajta laza áttekintést szeretne nyújtani a kortárs design szereplőiről, hol egy korunkat és környezetünket alapvetően meghatározó design ikont, máskor pedig -itthon- még alig ismert, feltörekvő új tehetségeket bemutatva. 

Ennyi prológ után elsőként essék néhány szó arról a szlovén ipari formatervezőről, Nika Zupancról, aki 2000-ben kitüntetéssel végzett a ljubljanai Design és Képzőművészeti Főiskolán,

akit 2004-ben a British Council felkért a Rising Stars of New Europe projektben való részvételre, akinek dark avantgárd stílusú lámpái, székei 2008 óta ott szerepelnek a MOOOI katalógusaiban a kollekció részét képezve, és akiről a nemzetközi sajtó így ír: „punk elegance” (ELLE USA), „techno chic” (Businnes Week), „larger than life” (CLEAR Magazin), és „the real star” (Wall Street Journal)

A szlovén formatervezés üdvöskéje, saját hitvallása szerint a tárgyaiban megfogalmazott érzelmi ergonómia célja nem más, mint ébren tartani a sokszor magára hagyott, akarva-akaratlanul elszigetelt vagy egyszerűen csak elfeledett, ám ennek ellenére mindannyiunkban ott rejtőző valódi énünket: a bennünk lévő gyermeket...

via: nikazupanc

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr172569491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása