Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy ház Nisyros szigetén

Egy ház Nisyros szigetén

2010. október 26. - Mocca

Nisyros szigetén található ez a hagyományos görög stílusjegyeket magán hordozó ház, melyet a tulajdonos George Koukourakis saját tervei alapján újított fel. Az "1890" fantázianévre keresztelt rezidencia mind a 155 négyzetméteréből árad az a sajátos íz/szag ami igazán, csak és kizárólag egy görög házban ízlelhető meg.

A földszinti helyiségek padlóját teljes egészében borító -talán Vasarely művészetére emlékeztető-  járólap ugyan nem az eredetileg 1890-ben otthagyott burkolat, viszont a ház különböző helyiségeiben tematikusan használt, tradicionális görög színekkel abszolút jól harmonizál.

Az antik mennyezeti lámpák, a gyönyörű vasrozettás ágy, a mélyzöld társalgóban politikailag inkorrekt vitáknak helyet biztosító modern plasztik székek, vagy az emeleti szobák 60-as éveket idéző bútorai meglehetősen eklektikusra hangolják a tereket, és ami számomra ennek ellenére a legmeglepőbb, a különböző korok és stílusok ennyire koncentrált jelenléte mégsem zavaró! Sőt annyira nem, hogy konkrétan azonnal eszembe is jutott a kérdés: mikor lehet ide beköltözni?

fotók: Vangelis Paterakis

via: yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr312400266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása