Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Cunami Center - Kuta Beach, Bali

Cunami Center - Kuta Beach, Bali

2010. október 17. - Mocca

2004. december 26-án a modernkori történelem egyik legsúlyosabb katasztrófája sújtott le a Csendes-óceáni szigetvilágra. A délkelet-ázsiai térségben, pontosabban Indonézia partjainál bekövetkezett 9-es erősségű tengerrengés, majd az azt követő szökőár több százezer emberéletet követelt, és milliókat tett földönfutóvá...

"Nagy erejű földrengés rázta meg vasárnap reggel az Indonéziához tartozó Szumátra szigetét, és az első jelentések szerint több épület összedőlt, a helyi lakosság körében pedig pánik tört ki. Egy amerikai szeizmológiai állomás szerint a Richter-skálán mérve 8,1-es fokozatú lehetett a földmozgás ereje"

A Csendes-óceáni cunami-előrejelző rendszer (NOAA) - Pacific Tsunami Warning Center legutóbbi jelentése a térségről.

Annak érdekében, hogy a jövőbeli, akár még súlyosabb tragédiákat megelőzzék, nemzetközi tervpályázatot hirdettek meg egy kutató központ építésére, melynek elsődleges feladata a tengerfenék szeizmikus vizsgálata lenne. Az objektum egyúttal a kíváncsi turisták előtt is nyitva állna vízszint alatti panoráma akváriumával, éttermekkel és bárokkal. A projekt keretén belül egy árapály-generátor segítségével mesterséges cunamit is elő tudnak majd idézni, miáltal még behatóbban lehet tanulmányozni annak környezetre gyakorolt hatásait.

Amennyiben a kísérlet beváltja a hozzá fűzött reményeket, egész figyelőhálózat kerül kiépítésre a térségben, melyek szorosan együttműködve NOAA-val még pontosabban előre jelezve a természeti csapásokat, sok millió ember életét menthetik meg.

A Solus4 Architect futurisztikus pályázata a Marine Research CenterBali szigetén, Kuta Beach mellett, alig száz méterre a szárazföldtől...

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr112378608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása