Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Magyar Plakátmagány Társaság - Pócs Péter grafikus

Magyar Plakátmagány Társaság - Pócs Péter grafikus

2010. október 14. - Mocca

...Mert, hogy ilyen is létezik. A remek grafikus Pócs Péter, aki egyben az alapító is, így foglalja össze a társaság mottóját és „alapszabályát”:

A Magyar Plakátmagány Társaság 2008-ban jött létre. Kései megalakulását az egyre nyilvánvalóbb emberi és alkotói magára utaltság, az egyedüllét törvényei jelölték ki. Pilinszky János négy súlyos sorának jelentészuhatagából a "plakátmagány" társaságát választottam. Ez az a társaság, amelybe se be, és ahonnan ki sem lehet lépni. (Pócs Péter, Virum, 2008)

Pilinszky János: Négysoros

 

 Alvó szegek a jéghideg homokban.

Plakátmagányban ázó éjjelek.

Égve hagytad a folyosón a villanyt.

Ma ontják véremet.

Egyedi hangvételű munkáinak legutóbbi elismeréseként 2009. novemberében meghívást kapott a rangos oszakai Nemzetközi Meghívásos Plakát Triennále (Five Star Designers' Banquet" Poster Triennial) eseménysorozatára,

ahol életművét a 5 Star Award díjjal jutalmazták.

Itt és most jöjjön egy szubjektív válogatás a portfólióból:

via: mpt-poster.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr182372041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása