Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Te sátánian gonosz Amerika - Propaganda festmények Észak-Koreából

Te sátánian gonosz Amerika - Propaganda festmények Észak-Koreából

2010. október 08. - Mocca

Sok mindent ugyan nem lehet tudni erről a világ elől mesterségesen elszigetelt országról, de azt azért igen, hogy Észak-Korea, hivatalos nevén a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság a világ egyik, ha nem a legszegényebb országa, melynek lakói mérhetetlen nyomorban élnek, dicső nagy vezérük  Kim Ir Szen úton-útfélen megtalálható gigantikus szobrainak árnyékában, és fia Kim Dzsongil, majd unokája, Kim Dzsongun teljhatalmának igája alatt...

Hogy az ország vezetése hogyan viszonyul az emberi jogokhoz, annak ékes bizonyítéka például, ahogyan elbántak a dél-afrikai foci vb-ről időnek előtte hazatérni kényszerült nemzeti válogatott tagjaival, akiket nyilvánosan megszégyenítettek és akár munkatáborral is jutalmazhat az ország diktátora.

A féktelen kapitalizmus, demokrácia és Amerika-ellenes propaganda nem korlátozódik a „Nagy Vezér, Kedves Vezető és Nagy Örökös” kötelező iskolai anyagként megjelenő tanításaira vagy tévé-és rádióprédikációira, de ez az ideológiai háború rendszeres témája az udvari költők, írók verseinek, irodalmi alkotásainak, valamint nem utolsó sorban a rendelésre elkészült festményeknek is.

Ezekből következzék most néhány szempárásítóan megható fikció:

via: the oriens

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr72356576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása