Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ökológiai őszinteség a fürdőszobában...

Ökológiai őszinteség a fürdőszobában...

2010. szeptember 29. - Mocca

Abszolút ez jellemzi a német Ammonitum egzotikus fákból készült fürdőszoba bútorait. A müncheni születésű tervező Markus Horner mosdótálai a jachtépítésnél is használt lakkozási technikával, illetve anyagok alkalmazásával nyerte el végső színárnyalatait és a márványhoz hasonlatos mézes ragyogását...

Nem volt véletlen a tervező választása, amikor az exkluzív fürdőszobai szaniterek alapanyagául a fát, mint szerves anyagot választotta, hiszen a sokszínűsége és természetes szépsége bármilyen stílusú enteriőrnek karakteres és nemes kiegészítője lehet.

Az ammoniteszek (magyar kládnevén előrenéző szifótölcséres lábasfejűek) kihalt tengeri állatok egy csoportja, az ammonoideák alosztálya a fejlábúak osztályában, a puhatestűek (Mollusca) törzsében. Maradványaik kitűnő jelzőfosszíliák, amelyek segítségével viszonylag könnyen megállapítható az adott kőzet kora. A korjelző szerepük betöltésére az tette szalonképessé az ammoniteszeket, hogy egy-egy nemük általában legfeljebb 1-2 millió évig élt, azaz gyors volt az evolúciós nemzedékváltásuk.

Másrészt a Tethys-óceán üledékeiből képződött kőzetek az egész eurázsiai hegységrendszerben megtalálhatóak, az egykori igen hasonló éghajlati és geokémiai feltételek mellett a fajok szélesen elterjedtek voltak. Az, hogy abszolút korok (vagy inkább intervallumok) rendelhetők az adott ammonitesz nemekhez, az annak köszönhető, hogy izotópos vizsgálatokat végeztek az üledékekben található vulkáni tufaszórás-nyomokban, s ezáltal határoztak meg "objektív" geológiai kort.  /wiki/

via: trendir

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr12332699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása