Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Augmented City - Kibővített valóság

Augmented City - Kibővített valóság

2010. augusztus 31. - Mocca

A japán szabadúszó designer és filmrendező Keiitchi Matsuda gyakran szeret eljátszadozni utópisztikus elméletekkel és azok megfilmesítésével. Egyik legutolsó művében, ami része a UCL építészeti szakán eltöltött öt évnek és egyben a diplomamunkája is, rövid sétát tehetünk egy virtuálisan kibővített 3D-s valóságban.

Matsuda kutatása azt vizsgálja, milyen következményekkel járnak az új technológiák az emberi észlelésre és az épített környezetre, középpontjában a média integrációjának mindennapi életre gyakorolt hatásával. Multidiszciplináris megközelítéssel elkészített dolgozatának videováltozatában a jövő embere már egy bionikus ember-interfész, aki szinte minden pillanatban valamilyen interakcióba kerül más emberekkel vagy környezetével.

A jövő építésze például már nem az irodában, hanem akár a helyszínen tervezhet épületeket, a graffitisek pillanatok alatt virtualizálhatják -akár mozgókép- installációikat a kiszemelt falakra egy olyan "hipervalós" környezetben, ahol a különbségek a fizikai és virtuális világ között kezdenek feloldódni...

Képek a videóból...

...ez itt meg a teljes, alig 3 perces rövidfilm...

AUGMENTED CITY 3D by Keiitchi Matsuda

via: keiitchtmatsuda.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr502261992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása