Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fab Lab House - Az öko tatu-ház

Fab Lab House - Az öko tatu-ház

2010. július 28. - Mocca

Az utóbbi időben szerencsére egyre több hír szól olyan nemzetközi projektekről, ahol azt láthatjuk, hogy a legújabb zöld technológiákat alapul véve hoznak létre olyan önfenntartó rendszereket, mint például a  Fab Lab House, ami az Institute of Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) előremutató koncepciója.

A fura struktúra - ami engem leginkább egy tatura emlékeztet - sem a véletlen műve. Az egyetem kísérletező kedvű szakemberei teljesen új filozófia mentén közelítették meg a kérdést. Az épülettervezés legelső fázisaitól kezdve az eddigi gyakorlattal frontálisan szembe menve, a - form follows energy - öko-logikát követve, tudatosan szerkesztették és alakítgatták a „Tatu-ház” formáját, addig míg a képeken látható végleges belső és külső kialakítását el nem nyerte.

Vicente Guallart az IAAC igazgatója szerint a jövő energiahiányos korában, elsősorban olyan önfenntartó épületekben kellene gondolkozni, mint a Fab Lab House, mely a tetőn rögzített fotovoltaikus napcsapdáknak, valamint a kompromisszumok nélküli és minden apró részletre kiterjedő környezettudatos szemléletű tervezésének köszönhetően az első olyan ember alkotta építmény a világon, amelyik a saját önfenntartásához szükséges energia háromszorosát termeli meg!

via: archtracker

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr672182221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása