Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Álomloft egy cementgyárban

Álomloft egy cementgyárban

2010. július 02. - Mocca

Ricardo Bofill spanyol építész 1973-ban fedezte fel a Barcelona környékén évek óta üresen tátongó és egyre rosszabb állapotban lévő cementgyárat. A századforduló környékén épített hatalmas, többek között harminc silót is magába foglaló komplexum annyira megtetszett neki, hogy az akkori tulajdonos felkutatása után nyomban ki is csengette neki a vételárat. Onnantól kezdve lett boldog tulajdonosa egy cementgyárnak.

A részben romokban álló hatalmas vasbetonszerkezetek statikai átvizsgálása után döntött úgy, hogy megválik a városi lakásától, valamint irodájától és a hat, jobb állapotban lévő siló által közrefogott tekintélyes méretű területet - a Katedrálist - nevezi ki otthonának és egyben cége főhadiszállásának.

Az elképesztő belmagasságú óriásterek többek között egy archívumnak, könyvtárnak, vetítőnek adnak helyet, de van itt kortárs művészek munkáit bemutató kiállító és szakmai jellegű brainstormingok lebonyolítására alkalmas konferenciaterem is.

Persze ne feledkezzünk meg a privát szféráról, Bofill nem volt szűkmarkú magához sem. A munkával eltöltött nap fáradalmait követően a Katedrális egyik távolabb eső zugába egy közel 600 négyzetméteres, háromszintes luxus-silóba tud visszavonulni, jah, és mindezt, hogy még intimebb legyen, egy eukaliptusz-pálma-olajfa-ciprusok alkotta buja vegetáció közepébe rejtette el.

Cementgyár before:

Cementgyár after:

via: loftlifemag

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr162125434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása