Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gerilla-kertek a kátyúkban

Gerilla-kertek a kátyúkban

2010. június 24. - Mocca

Néhány évvel ezelőtt a kaliforniai Davis város önkormányzatának egyik képviselője harcos kampányt indított az ellen az útfelújítási program ellen, aminek része lett volna a történelmi sikátorok macskaköves és sok helyen meglehetősen hiányos burkolatának a városrész addigi lágy, romantikus hangulatát végképp kivégző unalmas, egyenszürke aszfaltra való kicserélése.

A kezdeményezés mögé a lokálpatrióta szimpatizánsok egyre nagyobb tömege állt be, azonban még a média hathatós támogatásával kifejtett nyomás is kevés volt ahhoz, hogy keresztülvigyék akaratukat a városházán.

Hogy mennyiben kapcsolódik ez a történet Pete Dungey, az University of Brighton művész-grafikai tervezés szakos hallgatójának akciójához? A válasz a fiatal angol egyetemista izgalmas ötletében érhető tetten.

Az angol utak - még a vidéki alsóbbrendűek - minősége se hasonlítható össze az itthoni flasztercsíkokéval. Viszont annak ellenére, hogy az ottani cégek nem próbálnak meg a költségekkel trükközni és minden bizonnyal jóval több „anyagot” pumpálnak ki az útépítések során az aszfaltterítő masinák is, bizony az időjárás vasfoga ott is bele-beleharap azokba.

Dungey kísérletképpen kinézett magának egy kátyúkkal tarkított Brighton melletti útszakaszt, majd a gyakran ismétlődő kátyúkat szépen teleültette színes árvácskákkal. Ezeknek az apró gerilla-kertecskéknek az esztétikai hatása tagadhatatlan, valamint elképzelhetőnek tartom, hogy a színes kis szimbólumok akár biztonságosabbá és élhetőbbé is tehetik a környéket, de ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, legalábbis a képek alapján, én azért sajnálom ezeket a virágokat…

via: creativeaction

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr892106074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása