Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Keleti kényelem, avagy tenisz 210 méteren

Keleti kényelem, avagy tenisz 210 méteren

2010. május 20. - Mocca

Dubaiban évek óta, pontosan 17 éve rendezik meg a világ egyik legrangosabb és legnagyobb pénzdijazású teniszversenyét a Dubai Open-t. Az ide érkező játékosok közül azonban csak a topfavoritok engedhetik meg maguknak azt, hogy a város egyik jelképévé vált Burj Al Arab óriásvitorlásának fedélzetén pihenjék ki a verseny két hete alatt a meccsek fáradalmait.

Amikor Dubai szóba kerül, szinte minden a várossal kapcsolatos kijelentés elé oda lehet biggyeszteni a leg jelzőt. Mi az igazán lenyűgöző ebben a távoli városban? Az itt élők leírhatatlan leleményessége, kreativitása, hihetetlen ötleteik és az, hogy amit elterveznek meg is valósítják. S mindeközben arra törekszenek, hogy létesítményeik monumentalitásával meghökkentsék az ide látogatókat.

Egyik bloggertársunk a napokban megjelent és nagyon informális cikkéből tudtam meg én is, hogy az Al Arab most már csak a világ második legmagasabb szállodája (Update 2016.07.14.: már "csak a világ harmadik legmagasabb szállodája, a teljes lista ide kattintva böngészhető), de úgy gondolom, ez semmit nem von le annak a lehetőségnek, élménynek az értékéből, amit a hotel tulajdonosa ajánlott fel két teniszlegenda, Andre Agassi, és a jelenlegi világelső Roger Federer számára. A minden bizonnyal jól átgondolt marketingstratégia részeként, a hotel 210 méter magasságban az épületből mint egy nyelvként kinyúló helikopter leszállóját, a Heliport-ot teniszpályává alakították át, és ide invitálták meg egy levezető tréning erejéig a két celebet.

Erről itt van néhány kép és egy lélegzetelállító videó:

 

Itt meg néhány további kép az extravagáns szálloda, nem egyszerű földi halandók számára berendezett fényűző enteriőrjéről...

via: obviousmag

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr182017668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása