Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ron Mueck bizarr szobrai (+18)

Ron Mueck bizarr szobrai (+18)

2010. május 07. - Mocca

Van egy pont, amikor a szobrászat és a boszorkányság között hirtelen megszűnnek a határok. Amikor a részletekre végsőkig kihegyezve a szobor alkotója észre sem veszi, hogy műve szinte már nem is szobor többé. Ron Mueck ausztráliai születésű, ma már Angliában élő és dolgozó művész azonban nem ezek közé a szobrászok közé tartozik! Műveivel tudatosan feszegeti a korlátokat, azt a bizonyos nagyon keskeny mezsgyét, ami a még szépművészetnek nevezett halmaz és a polgárpukkasztó, szinte sokkoló hiperrealisztikus művészet halmazának legkisebb közös többszöröse. Nem sokan merészkednek erre az ingoványos talajra, Mueck azonban bátran bevállalja ezt a fajta önkifejezési formát.

Szobrai hűen reprodukálják az emberi test legapróbb részleteit is, nyugtalanítóan megrendítő vizuális élményben részesítve közönségüket. Egyik leghíresebb alkotását, az 1999-ben elkészült öt méter magas Boy-t kiállították a Millennium Dome-ban, majd később a Velencei Biennálén is.

A Terhes Nő című szobrát pedig a National Gallery of Australia vásárolta meg 800 000 dollárért.

Személyes vélemény? Számomra ijesztő és bizarr a perspektíva és annak „terméke”, ettől függetlenül kalapemelgetések a megalkuvás nélküli bátorságért a művészúrnak!

via: chilloutpoint

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr971982219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása