Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A Magyar Pavilon

A Magyar Pavilon

2010. április 29. - Darqo

Külön köszönet Lánymókus nevű olvasónknak, aki a mai napon felhívta a figyelmemet arra az örök érvényű gondolatra, hogy mindig a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Természetesen pont a hivatalos magyar oldal rejtette a kincseket pavilonunkról.

Egy kis áttekintés: „Igazodva a Világkiállítás szlogenjéhez – „Jobb város, jobb élet” – a Magyar Pavilon építészetében az innováció, a kreativitás, a környezettudatosság vezérelvei mentén valósul meg. Az építészeti tervpályázat eredményhirdetése alapján a pavilon külső és belső kialakítását a fiatal építész, Lévai Tamás és csapata végzi. A mintegy húszfős gárda rendkívüli technikai megoldásokkal operálva teszi különlegessé az „egyen-létesítményt”.

A Magyar Pavilon ötlete filozofikus irányból közelíti meg a „Jobb város, jobb élet” gondolatot. A Magyar bölcsességre és kreativitásra utalva a pavilon különleges tulajdonsága, hogy a hagyományos, mozgalmas bemutatók helyett sokkal inkább gondolkodásra készteti a látogatókat. Építészete és kivitele maga is közvetíti az ország üzenetét.

A pavilon építészeti installációja leképezi a város növekedését, a változás dinamikáját, érzékszervekkel megélhetővé, megtapasztalhatóvá teszi lüktető folyamatait. A fa installáció minden egyes eleme hangszerként viselkedik, a közel 600 mozgatott hangdoboz rendszere ezáltal hullámzó hang-teret képez. A pavilon struktúrája dinamikusan mozgó és egyben sűrűséget alkotó vertikális elemekből tevődik össze. A függesztett farudak sokasága erdőhöz hasonlatos, ritkulásai pedig tisztások üres tereit idézik, a város teresedéseihez hasonlatosan. Az installációt nappal a természetes fény szövi át, éjjel a hangdobozokba rejtett fénypontok változtatják csillagos égbolttá.

A 2010-es évi Sanghaji Világkiállításon a részt vevő országok és szervezetek a saját pavilon építése helyett előre felépített épületet bérelhetnek. Magyarország 41 további kiállítóval együtt a bérelt pavilon mellett döntött, amely – amellett, hogy teljes egészében saját igényeinkre szabható – jelentős költségmegtakarítással is járt.” (további információk és képek az expo2010.hu oldalán)

Így készült:

via: expo2010.hu

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr971962308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása