Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A múló pillanat művei

A múló pillanat művei

2010. április 28. - Darqo

„Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Nem kell sok az emberi ünnephez. Minden napba belecsempészhetsz valamilyen varázsos elemet, megajándékozhatod magad egy könyv igazságának negyedórás élményével, valamilyen homályos fogalom megismerésének kielégülésével, környezeted vigasztalásával vagy felderítésével. Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel.”

(Márai Sándor: Füves könyv)

Jim Denevan szörfös, szakács és híres tengerparti homok művész úgy csempészi bele a mindennapokba a pillanatnyi ünnepet, szépséget, a mosolyt és az ezzel járó boldogságérzetet, hogy műveit elkészültük előtt már a tenger mossa el; lenyűgöző az alkotói vágy, az adni tudás, ami belőle árad. A pillanat művésze ő, alkotásait a természeti elemek oltárán áldozza föl: tenger áztatja, szél fújja, eső áztatja, emberek tapossák el, de egy pillanatra, az üres tengerparton vagy a sivatagban övé a világ. És miénk a világ, a fotók megőrzik számunkra, örökül hagyva mindenki számára egy pillanatnyi ünnepet.

via: ufunk

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr901958941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása