Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Karim Rashid önmelegítős cumisüvege

Karim Rashid önmelegítős cumisüvege

2010. március 19. - Mocca

Az ezerszínű Karim Rashid, aki nem titkoltan az egyik kedvencem a top designerek közül, ismét előállt valami teljesen szokatlan és praktikus ötlettel. 

 

A belgrádi kávéház retrofuturisztikus enteriőrje után itt van az elektromos energia-felhasználást nélkülöző tejmelegítő cumisüveg. A dán Iiamo cég

megrendelésére készített IiamoGo ötlete a kismamák azon igényére vezethető vissza, hogy az újszülöttek fáradtságos és sok odafigyelést igénylő napi többszöri etetése bizony elég sok energiát emészt fel. Így természetesen nem meglepő a fiatal anyukák kikapcsolódásra, szabadabb mozgásra vagy szórakozásra irányuló igénye sem.

Az egyiptomi születésű Rashid, aki egyébként mind a mai napig nagy gyereknek tartja magát, a felkérésnek örömmel eleget téve, megalkotta a világ első hordozható palackját, amibe szabadalmaztatott technológiájú fűtési rendszer van integrálva. Maga a működési elv, leegyszerűsítve a következő: bele kell önteni az anyatejet, tápszert vagy tejport az üvegbe, majd a flakon aljába - mint egy szifonba - be kell helyezni egy patront, és néhány perc elteltével már szürcsölheti is a testmeleg folyékony ennivalót a baba.

Dániában, a világon elsőként fiatal apák kezdeményezésére, valamint az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA) ajánlására betiltották a szervezet számára rendkívül káros BPA-t (biszfenol-A) tartalmazó gyermeketetők forgalmazását, így ez az első olyan cumisüveg, mely 100 százalékban BPA adaléktól mentes és az UV sugárzásnak is ellenálló anyagból készül. Rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően a Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet (WHO), kevés terméknek odaítélt és a csomagoláson is feltüntethető ajánlásával kerülhetett forgalomba. Hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudunk, de bárki megrendelheti online.

 

via: design.fr

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr241851802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása