Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kajaőr, az intelligens hűtőmágnes

Kajaőr, az intelligens hűtőmágnes

2010. március 16. - Mocca

Feltételezem, mindenki futott már össze - természetesen és kizárólag vendégként - idegen hűtőkben kotorászva, gyanúsan zöldes árnyalatú „tegnap hoztam” virslivel, önjáró mackósajttal, vagy könnyfakasztó bukéjú „friss” tejjel, melyekhez meglehetősen nagy bizonytalansággal és dilemmával nyúl hozzá az ember.

Az ilyen malőröknek egyszer és mindenkorra befellegzett. A Red Dot Design egyik tavalyi kandidálója, An Sang Hyun jóvoltából remélhetőleg hamarosan megvalósul egy tökéletes „Kajaőr”, az Unforgetablet.

Szinte az összes szupermarketben általunk vásárolt élelmiszer ma már el van látva egy speciális vonalkóddal. Az Unforgetablet képes leolvasni ezeket, és minden a hűtőnkben lévő ételt és italt tételesen azonosítani tud, valamint regisztrálja az összes, vonalkódban lévő információt, mint például az adott élelmiszer gyártási és lejárati időpontját is. A felhasználók akár saját maguk is meg tudják határozni, előre programozni egyes élelmiszerek fogyaszthatósági dátumát. Az okos készülék egy mozdulattal rögzíthető, mint egy intelligens hűtőmágnes, a hűtőn, a méretes fekete kijelzőről pedig az éppen aktuálisan lejáró szavatosságú élelmiszerek listája olvasható le. Amennyiben mégis elkerülné a figyelmet, a Kajaőr hangjelzéssel tudatja velünk, hogy olyan, egészségünkre ártalmas alapanyag is van odabent, aminek már a kukában lenne a helye.

via: tuvie

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr691844537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása