Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Majik Cafe by Karim Rashid

Majik Cafe by Karim Rashid

2010. január 21. - Mocca

Ismét egy példa arra, hogy bizony vállalkozó kedvből, kreativitásra való hajlandóságból és befogadó készségből is jócskán van már mit behoznunk! Nyafogásom tárgya az, hogy egyre inkább érzi úgy az ember, hogy „vigyázó szemeinket” már nem feltétlenül csak nyugat vagy észak felé kellene fordítanunk! Egyre több merész és kreatív ötlet, terv megvalósulására találunk bizonyítékokat immáron déli és keleti szomszédaink háza táján is.

Kelletlenül és szomorúan, na meg jókora irigységgel kell megállapítanom -ez persze csak magánvélemény-, hogy olyan durva hátrányba kerültünk az itt és most megálmodott új, korszakalkotó, friss ötletek gyakorlati alkalmazása és főleg megvalósítása terén, ami már a szánalmas és arcpirító kategóriába tartozik! Az igazán mellbevágó azonban az, hogy nem elsősorban az északi országokkal vagy az olasz, spanyol gyakorlattal összehasonlítva a magyar valóságot állapítható ez meg, hanem sajnálatos módon évek kemény „munkájának” köszönhetően, már Közép-Európában is sereghajtókká váltunk, pedig kreatív magyarokból van elég bőven, valahol mélyen elrejtve vagy sokszor elnyomva a csókosok által.

Miután jócskán kisírtam magam és ezzel teljesen elkanyarodtam a poszt eredeti témájától, ideje visszatérni a címben szereplő, 2009 elején már megvalósult koncepcióra. Történt ugyanis, hogy déli szomszédunk fővárosában, Belgrádban egy Veselin Jevresimovic nevű úriember álmodott egy nagyot saját étteremről és kávézóról. Az álmot tett követte, és nem kis bátorságról tanúbizonyságot téve, egyenesen a világhírű Karim Rashid asztalára landoltatta a felkérést terveinek elkészítésére. Nagy volt a meglepetés, amikor egy hónap múlva belgrádi lakásának ajtaján „őfelsége” Karim Rashid futára kopogtatott, már papírra skiccelt vázlatokkal a hóna alatt. Ezután felgyorsultak az események, és 5 hónapos megfeszített munka eredményeként megnyithatta kapuit a Majik Cafe.

Elgondolkodtam azon, hogy milyen üdítő színfoltja lehetne kis hazánknak a hasonlóan igényesen, kreatívan kivitelezett kávézók, pubok, éttermek sokasága, a rengeteg franchise rendszerben elkészített társai mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr321689695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása