Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Miért is?

Miért is?

2010. január 20. - Darqo

Csak azért, mert bár szakmai képesítéssel nem rendelkezünk – a blog tematikájául választott témákban laikusnak számítunk, tehát itt és most, rögtön az elején, mea culpa az esetlegesen előforduló hibákért –, mégis bele mertünk vágni, mert úgy gondoljuk, nem lehet elégszer kiállni az emberek elé, és odafordítani a befogadó, téma iránt érdeklődő emberek fejét egy-egy merész, meglepő és kreatív ötlet, tárgy, épület vagy alkotás felé.

Végre már itthon is kezdenek új szelek fújni. Örvendetes, hogy napjainkban egyre több az olyan internetes és nyomtatott formában megjelenő közeg, amely egyfajta küldetéstudattól vezérelve próbál valamiféle szemléletváltást kicsikarni az emberekből.

Az ismert gazdasági folyamatok következményeként tisztában vagyunk azzal, hogy minimálisra zsugorodott a mozgástér, a vállalkozókedv, hiszen még a fogékonyabbaknak is ezerszer át kell gondolni egy, az átlagosnál valamivel különb, esetleg egyedi tervezésű lakberendezési tárgy beszerzését.

De valljuk: életterünk, környezetünk vagy életminőségünk jobbá tételét nem kell, hogy befolyásolja „holmi” anyagi kényszerpálya!

Mert, mint szinte minden, ez is elsősorban a fejekben dől el! Ha erős elkötelezettséget érzünk a bennünk szunnyadó szépérzék előcsalogatására, ha merünk nagyokat, bátran és kreatívan álmodni, akkor előbb-utóbb azt fogjuk észrevenni, hogy kezd körénk manifesztálódni egy kézzel fogható, merőben új élettér a maga szebb és minőségibb épületeivel, tárgyaival, eszközeivel együtt.

Ha ez a blog, a maga jószándékú „esztétikaterrorizmusával” hozzá tud járulni ahhoz, hogy egy picit innovatívabb megoldások felé terelje az idetévedőt, akkor be is teljesítette a küldetését.


 

A Manzárd Café blog 2010. január 20-án indult útjára. Az elmúlt években számos kiállítást szerveztünk tehetséges magyar művészeknek, jótékonykodtunk, bulit szerveztünk, rengeteg céggel működtünk együtt, és a határ a csillagos ég!

 


 

2016. február 13-án Gyarmati Laci, a blog társalapítója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ugyanebben az évben csatlakozott a bloghoz társszerkesztőként Antal "BAANTAL" Balázs designer, művész.

2018 őszén elindult a Manzárd Café Shop, ahol Balázs és más tehetséges magyar művészek mintáival díszített termékeket vásárolhattok.

2020 márciusában, a Covid-világjárvány kirobbanásakor úgy döntöttünk, hogy itt az ideje a saját utunkon elindulni, már ami a karrierünket illeti, és létrehoztuk a a manzárd műhelyet Manzárd Workshop néven, ami az akkori helyzetnek köszönhetően első körben csak online akvarellfestés, valamint agyagozós foglalkozásokat foglalt magába.

Ebben az időszakban született meg a döntés, hogy a blog tematikája hozzánk hasonlóan változni fog és inkább fókuszál majd a saját kreatív tevékenységünk bemutatására.

2020 nyarán megvettük az első kemencénket és korongozógépünket, illetve kibéreltünk egy kisebb helyiséget az Art Quarter Budapestben, ahol végül fizikai formát öltött a műhelyünk. A korlátozások egyhitésével arányosan az online foglalkozásokat pedig felváltották az élő foglalkozások.

2021 nyarától kibővítettük a foglalkozásainkat a táboroztatásal, úgyhogy minden nyáron a Balatonon és minden télen valami szuper hegyes-völgyes helyszínen van egy alkotótáborunk.

2022 őszén egy szuper lehetőségnek köszönhetően akkor még csak ideiglenesen a 1093 Budapest, Ráday utca 55. szám alatt pop-up boltot nyitottunk, és végül úgy hozta az élet, hogy ott is maradhattunk hosszútávon, így ezen a helyszínen megnyitottuk a kerámia bemutatóterműnket, illetve belvárosi környezetbe helyeztük a foglalkozásainkat is, amelyek tavaszi és őszi etapokban heti rendszerességgel követik egymást jelenleg is.

 


 

Ha kíváncsi vagy a médiaajánlatunkra, ide érdemes kattintanod.

 

Vagy, ha kérdésed van, írj nekünk emailt: manzard.cafe@gmail.com

 

WEBES ELÉRHETŐSÉGEINK

 

Blogunk oldalai

 

https://manzardcafe.blog.hu/

https://www.facebook.com/ManzardCafe

https://manzardcafe.tumblr.com/

https://hu.pinterest.com/manzardcafe/

https://www.youtube.com/channel/UC8yDYQHtg5IqAq_v8ZXLaHA

https://x.com/ManzardCafe

https://www.linkedin.com/in/manzardcafe/

 

Művészeti vezető - Antal "BAANTAL" Balázs művész, designer

 

https://baantal.com/

https://www.facebook.com/BaantalDesign

https://www.instagram.com/baantal

 

Hivatalos boltunk

 

https://manzardcafe.myshopify.com/ (FEJLESZTÉS ALATT)

 

Merch termékek

 

https://www.redbubble.com/people/ManzardCafe/

 

Műhelyünk oldalai

 

 Műhely email: manzard.workshop@gmail.com

https://www.facebook.com/manzardworkshop

https://www.instagram.com/manzardcafe

https://www.tiktok.com/@manzardworkshop

 

Zenei projekt - Gerlai "Tiboscope" Tibor (korábban "Darqo")

 

https://www.facebook.com/tiboscope

https://www.instagram.com/tiboscope

https://www.tiktok.com/@tiboscope

 


 

Az alábbi oldalakon velünk készült interjúkat találtok:

 

Igényesférfi.hu - 1.rész, 2.rész

Hír.ma

 


A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr901688151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása