Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Újrahasznosított évkezdés papírállatokkal

Újrahasznosított évkezdés papírállatokkal

2017. január 02. - Darqo

chie_hitotsuyama01.jpg

Én kérek elnézést, hogy az év első munkanapján nem valami egyszerű és könnyen befogadható témával indítok, hanem azonnal a környezetvédelemmel tolakodom be az aurátokba, de szerintem nem lehet róla eleget beszélni! Persze próbálom ezt olyan formában tálalni, ami ösztönző lehet bárki számára, még akkor is, ha a téma a papírhulladék-újrahasznosítás. A mai napon Chie Hitotsuyama újságpapírból készített életnagyságú állatszobrait hívtam segítségül.

A korábbiakhoz hasonlóan inkább ma sem gondolok bele mélyebben, hogy mennyi papírt használunk fel az újságjaink kinyomtatására, pedig nem lenne olyan bonyolult dolog a papírhasználat visszaszorítása. Nem vagyok álszent, én is vásárolok újságokat és könyveket, és jobban szeretem a kézzelfogható változatukat, de abban is biztos vagyok, hogy kiküszöbölhető lehetne a pazarlás és/vagy esetleg alternatív anyagokból készített változatokkal is bátrabban lehetne kísérletezni. A kérdés még mindig az, hogy a jól bejáratott szokásainkon mikor és mennyire vagyunk hajlandóak változtatni, és bár vannak látható eredmények, de sajnos továbbra is azt tapasztalom, hogy nagyon lassú és körülményes folyamat a gondolkodásunk áttranszformálása.

Chie Hitotsuyama japán szobrász például az újrahasznosítással akarja finomhangolni a hozzáállásunkat, ami az elkészült alkotásokat nézve nem is olyan nehéz folyamat. A művésznő többek között napilapokat, reklámújságokat, szóróanyagokat formáz állattá végtelen türelemmel és precizitással. A fotókat és videókat tátott szájjal néztem végig, és remélem, hogy belőletek is hasonló hatást fog kiváltani! Olyannyira, hogy például a tízóraira vásárolt lekváros táska papírcsomagolását ezúttal a szelektív hulladékgyűjtőbe dobjátok majd...aztán holnap, holnapután, azután is és most már mindig. Ha ennyi teljesül, már megérte a befektetett energia!

Hasonlóan látványos és elgondolkodtató papírszobrokat találtok ide kattintva.

chie_hitotsuyama02.jpg

chie_hitotsuyama03.jpg

chie_hitotsuyama04.jpg

chie_hitotsuyama05.jpg

chie_hitotsuyama06.jpg

chie_hitotsuyama07.jpg

chie_hitotsuyama08.jpg

chie_hitotsuyama09.jpg

chie_hitotsuyama10.jpg

chie_hitotsuyama11.jpg

chie_hitotsuyama12.jpg

chie_hitotsuyama13.jpg

chie_hitotsuyama14.jpg

chie_hitotsuyama15.jpg

chie_hitotsuyama16.jpg

chie_hitotsuyama17.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr711962879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása