Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Színes zebrákkal a biztonságos átkelésért

Színes zebrákkal a biztonságos átkelésért

2016. november 21. - Darqo

christo_guelov01.jpg

Ha színes, játékos művészeti alkotásként gondolnánk újra a zebrákat, az autósok jobban odafigyelnének a rajtuk áthaladókra? A gyerekek és felnőttek egyaránt nagyobb valószínűséggel választanák ezeket a műalkotásokat az átkelésre, mint más alternatív lehetőségeket? Vajon segíthet a baleset-megelőzésben vagy csak elvonja a figyelmet és pont az ellenkezőjét érnénk el velük, mert gyerek, felnőtt és autós egyaránt az művet bámulná ahelyett, hogy a környezetére figyelne?

Christo Guelov bolgár művész tavaly a madridi lakosokon tesztelte az iménti kérdéseket Funnycross című különleges projektjében. A végtelen lehetőséggel kecsegtető gyalogosátkelőket barátságos színekkel és szórakoztató geometriai mintákkal bolondította meg, és minden valószínűség szerint pozitív hatást váltott ki a városvezetés által támogatott helyspecifikus művészeti projekt az emberekből, legalábbis ellenvéleményről nem igazán hallani.

Ti mit szóltok az ötlethez?

christo_guelov02.jpg

christo_guelov03.jpg

christo_guelov04.jpg

christo_guelov05.jpg

christo_guelov06.jpg

christo_guelov07.jpg

christo_guelov08.jpg

christo_guelov09.jpg

christo_guelov10.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr2611927379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása