Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Sündisznó-és szemérmes szekrény Hollandiából

Sündisznó-és szemérmes szekrény Hollandiából

2016. október 19. - Darqo

juno_jeon01.jpg

Vajon a forma vagy a funkció befolyásolja jobban az embereket egy-egy bútordarab megvásárlásával kapcsolatban? Az a tapasztalatom, hogy a praktikussági szempontok a legtöbb esetben győzedelmeskednek az átlagostól eltérő forma-és színvilág felett; de leginkább az árcédula van hatással ránk.

Gyanítom, hogy Juno Jeon designer „élő” lakberendezési kiegészítői sem kerülnek az első helyre az IKEA-s bútorokkal szemben, bár nála egyértelműen érezhető, hogy nem is voltak olyan ambíciói, hogy a „Pull me to live” és a „Fade” fantázianevű szekrényekkel majd minden más alternatívát a háttérbe szorít.

A Hollandiában élő koreai tervező mozgalmasabbá, izgalmasabbá, figyelemfelkeltőbbé szeretné tenni a nem túl izgalmas használati tárgyakat, a határvonalat pedig éppen annyira tolta ki, hogy alkotásaival már inkább a design fanatikusok, gyűjtők, mintsem a hétköznapi vásárlók igényeit elégíti ki.

A „Movement” című folyamatban lévő projektben a különböző bútorok használatát, funkcióját dizájnolta szemléletesebbé, élettel telibbé, és egy csipetnyi humorral is megfűszerezi az egyes darabokat. A ravasz kialakításnak köszönhetően „Pull me to live” éjjeli szekrény fiókjának ki-be húzogatásánál például a „tüskék” felborzolódnak és lelapulnak, a „Fade” szekrény előtt sétálgatva pedig szemérmesen elő-és eltűnik annak tartalma.

Én valahogy könnyebben el tudom képzelni mondjuk egy loftban vagy galériában, mint egy panelház 7. emeletének egyik lakásában...

Pull me to live

juno_jeon02.gif

juno_jeon03.jpg

juno_jeon04.jpg

Fade

juno_jeon06.gif

juno_jeon07.jpg

juno_jeon08.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr298740462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása