Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lebegő kaspó az új őrület

Lebegő kaspó az új őrület

2016. június 27. - Darqo

lyfe01_pic.jpg

Simon Morris svéd tudós több mint egy éve kísérletezik a növények lebegtetésével, pontosabban azzal, hogy hogyan lehet a levegőben tartani egy olyan kaspót, amelyben kisebb növényeket nevelünk. Sikerült a lehetetlennek tűnő varázslat, és nem olcsó optikai illúziót próbál ránk tukmálni a mágus.

A Lyfe tényleg lebeg, méghozzá a mágnesesség ellenpólusainak taszító ereje miatt (mágneses levitáció aka maglev technológia), a tölgyfából készített bázis és a növénytartásra alkalmas, geometrikus formában megfogalmazott kaspó között feszülő mágneses mező fölött.

A kísérletek során megállapították, hogy a mágneses mező nem káros a növényekre, sőt felgyorsítja az érési folyamatokat bizonyos gyümölcsök esetében, illetve fokozza a növény anyagcseréjét. Ráadásul a kaspó lassan körbeforog, így egyenletes napfényt biztosíthatunk kedvenc növényünk minden apró részlete számára.

Ha te is szeretnél egyet magadnak, még pár napig beszerezheted a mérhetetlenül sikeres Kickstarter kampány keretén belül.

lyfe01.gif

lyfe02.gif

lyfe02_pic.jpg

lyfe03.gif

lyfe03_pic.jpg

lyfe04.gif

lyfe04_pic.jpg

lyfe05.gif

lyfe05_pic.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr258834724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása