Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Halászháló és szemét, ebből készül a világ legmenőbb ökofutócipője

Halászháló és szemét, ebből készül a világ legmenőbb ökofutócipője

2016. június 24. - Darqo

adidasxparley01.jpg

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy a környezetvédelem nem csak egy lehetőség a sok közül, hanem az egyedüli megoldás, amennyiben élni szeretnénk a jövőben is, így minden olyan kezdeményezés, amely ennek fontosságára hívja fel a figyelmet, a szívemnek kedves. Ma például az a futócipő ragadta meg a fantáziámat, amely a kiselejtezett halászhálók és más, óceánokból összeszedett szemét újrahasznosításával készül.

Az Adidas és a Parley kollaborációja a tavalyi évre nyúlik vissza, ekkor mutatták be az újrahasznosított alapanyagokból készített prototípust. A minta és a használatra ténylegesen alkalmas cipők között óriási volt a szakadék, amit át kellett hidalni az elmúlt hónapokban – talán elég csak annyit említeni, hogy a halszagú, extra keményt hálók szagtalanítása, puhítása sem volt egyszerű feladat –, de sikerült!

Létrehozták az Adidas X Parley limitált kollekciót és egy július 31-ig tartó Instagramos játék keretén belül kisorsolják az 50 példányt. Nem „lájkolászós” játékról van szó, meg kell dolgozni a nyereményért, de ez érthető. Ha érdekel a dolog, ide kattintva olvashatod el a részleteket.

Még sok hasonlót – és boltban, bárki által megvásárolható jóságokat – kívánok magunknak, de addig is, legalább annyit tegyünk meg, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet...sajnos sokaknak még ez is megerőltető, pedig nem olyan bonyolult dolog! Tényleg! Hajrá!

adidasxparley02.jpg

adidasxparley03.jpg

adidasxparley04.jpg

adidasxparley05.jpg

adidasxparley06.jpg

adidasxparley07.jpg

adidasxparley08.jpg

adidasxparley09.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr838831376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása