Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Alulról sarki fény, felülről megemelkedett tengerszint, mi az?

Alulról sarki fény, felülről megemelkedett tengerszint, mi az?

2015. április 02. - Darqo

waterlicht01.jpg

Meglehetősen figyelemfelkeltő projekttel robbant be a köztudatba tavaly Daan Roosegaarde holland designer (mi még az év egyik legjobb köztéri alkotásának is megválasztottuk). A Studio Roosegaarde és a Heijmans Infrastructure együttműködésének eredményeként létrehozott végtelenül látványos és ötletes világító kerékpárútszakasszal tarolta le a netet, amelyet Vincent Van Gogh Csillagos éj című festménye inspirált.

Idén a tervező természetesen újabb installációkkal próbálja majd meghódítani a világot, ezek közül az egyik a poszt témájául is szolgáló, elgondolkodtató Waterlicht című többértelmű, környezetvédelem fontosságát kiemelő projekt.

Az alulról kicsit sarki fényre is hasonlító, egyébként megemelkedett tengerszintet imitáló kivetítés a Westervoort mellett található IJssel-folyó árvizes árkában volt megtekinthető február 26. és március 1. között. Körülbelül 20 ezer ember volt kíváncsi a globális felmelegedés rémséges eredményét kivetítő installációra.

waterlicht02.jpg

waterlicht03.jpg

waterlicht04.jpg

waterlicht05.jpeg

waterlicht06.jpeg

waterlicht07.jpeg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr967277771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása