Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fényút bringásoknak, amelyet Vincent van Gogh inspirált

Fényút bringásoknak, amelyet Vincent van Gogh inspirált

2014. november 19. - Darqo

daan-roosegaarde01.jpg

A holland Studio Roosegaarde és a Heijmans Infrastructure együttműködésének eredményeként jött létre a képeken látható végtelenül látványos és ötletes kerékpárútszakasz, amelyet Vincent Van Gogh Csillagos éj című festménye inspirált.

A több ezer színes, napenergia segítségével világító mintával és a rossz látási viszonyok között is fényt biztosító LED világítással megbolondított, körülbelül 600 méter hosszú bringaútrészlet Észak-Brabant tartományban található, ahol a festőművész 1883-1885 között élt. Ha végigbringáznátok, sétálnátok a Van Gogh-Roosegaarde névre keresztelt különleges útszakaszon, ide kattintva megtaláljátok a pontos helyszínt.

Daan Roosegaarde designernek és a Heijmans Infrastructure munkatársainak egyébként nem ez az első közös alkotása. A többszörös díjnyertes Smart Highway projektben (amelynek része a november 12-én átadott Van Gogh-Roosegaarde is) olyan, úgynevezett „okos utakat” terveznek, amelyek innovatív, fenntartható megoldásokat kínálnak a közúti közlekedésben.

daan-roosegaarde02.jpg

daan-roosegaarde03.jpg

daan-roosegaarde04.jpg

daan-roosegaarde05.jpg

daan-roosegaarde06.jpg

daan-roosegaarde07.jpg

daan-roosegaarde08.jpg

daan-roosegaarde09.jpg

daan-roosegaarde10.jpg

daan-roosegaarde11.jpg

daan-roosegaarde12.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr296912739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása