Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ultramenő falilámpa 1 darab papírlapból

Ultramenő falilámpa 1 darab papírlapból

2015. március 02. - Darqo

yoy_poster01.jpg

A japán YOY design stúdió az elmúlt hetekben újra a figyelem középpontjába került a nagyobb designblogokon, mert egy olyan zseniálisan egyszerű ötlettel állt elő, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

A 2011-ben alapított stúdió kreatívjai, Naoki Ono belsőépítész és Yuuki Yamamoto designer által tervezett Poster című lámpakoncepció egyetlen egy darab A2-es méretű papírlapból készült. Ezzel babráltak addig, amíg elkészítették a világ talán legminimalistább, meglepően elegáns és akár házilag is könnyen (bár nyilván nem feltétlenül ennyire szépen) elkészíthető falilámpáját. Az eredeti ötletből különböző mintával díszített alternatív változatokat is tervezte.

A hajlított „bura” trükkjéről saját maguk is lerántják a leplet, ezt lejjebb görgetve magatok is megcsodálhatjátok. Hogy hogyan dolgozták egybe az illesztésnél teljesen láthatatlanul az egyes elemeket, arról lövésem sincsen, de gyanítom, hogy a Photoshopot hívták segítségül. Ettől függetlenül celluxos változatban is működőképes lehet a kivitelezés, úgyhogy mindenkit bátorítok a kipróbálásra!

A YOY-ról szóló korábbi bejegyzéseinket itt olvashatjátok el.

yoy_poster02.jpg

yoy_poster03.jpg

yoy_poster04.jpg

yoy_poster05.jpg

yoy_poster06.jpg

yoy_poster07.jpg

yoy_poster08.jpg

yoy_poster09.jpg

yoy_poster10.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr217224825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása