Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Legyező-híd az egyik új londoni látványosság

Legyező-híd az egyik új londoni látványosság

2014. november 05. - Darqo

merchant-square-bridge01.jpg

A közelmúltban egy meglehetősen különleges gyalogoshidat adtak át Londonban. A brit Knight Architects tervezőcsapatának és az AKT II mérnökeinek együttműködésében megszületett legyező-szerű, mérhetetlenül elegáns híd a Paddington Basin – Merchant Square területén varázsolja el a járókelőket.

Sok-sok hónapon átívelő gondos tervezői, mérnöki és kivitelezői munka eredménye a kinetikus szobornak is beillő 3 méter széles, 20 méter hosszú gyalogoshíd, amelynek masszív acélgerendái hidraulikus emelők és ellensúlyok segítségével lépcsőzetesen nyílnak és csukódnak a hagyományos japán legyezők mintájára, természetesen úgy, hogy nyitott állapotban a kisebb hajók könnyedén elférnek alatta.

merchant-square-bridge02.jpg

merchant-square-bridge03.jpg

merchant-square-bridge04.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr306851169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása