Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Venice Beach hangulatát árasztja a Dorko friss ropogós Balaton kollekciója

Venice Beach hangulatát árasztja a Dorko friss ropogós Balaton kollekciója

2014. július 23. - Mocca

1.jpg

30 darabos, Balatonról szóló kollekciót dobott piacra a Dorko. A tervezőket egy pályázaton választották ki, és van néhány felkért művész is, aki szintén képviselteti magát néhány darabbal. A botránypólóiról elhíresült Koby és a jelenleg Amerikában tevékenykedő és a North Face vezető tervezőjeként dolgozó Havancsák Teréz munkája is megtalálható a kollekcióban. Az eklektikus kollekción belül így megfér a sajtos lángos, a nemzeti zászlós vízibicikli, a csókolózó hattyúpár és a Balaton sziluettje.

dorko.png

Egy ötlet, egy álom, ami pár fiatal agyából pattant ki még évekkel ezelőtt... Összekötni a művészetet a divattal, a művészeket a hétköznapi emberekkel és megadni olyan alkotóknak a figyelmet, akiknek a munkájuk egyedi, figyelemfelkeltő, érdekes...

és nem elcsépelt.

A Dorko-nál olyan tervezőkkel szeretnénk együttműködni, akik ki mernek tűnni és meg merik mutatni a gondolatvilágukat, véleményt alkotnak és formálnak, mi pedig összehozzuk azzal a közönséggel, akik a művészetükkel azonosulni tudnak, és ezt öltözködésükkel ki is merik mutatni. Folyamatosan keressük a hazai tehetségeket, legyen az festő, szobrász, graffiti művész vagy táncos, hogy az emberek egy élő kiállításként viselhessék az alkotásaikat.

A Balatonról mindenkinek van minimum egy felejthetetlen története. Ez ihlette meg a hazai ruházati márkát, a Dorkot is arra, hogy egy nyílt pályázat keretei között találja meg legújabb, Balaton elnevezésű kollekciójának tervezőit. A ruházati márka az utóbbi hetekben frappáns, aktuális, és kreatív műveket – rajzokat, festményeket, fotókat és feliratokat – várt. A pályázat három nyertese végül Krónusz Fanni, Somogyi Miklós és Petró Dániel lettek, akik egyelőre még csak lelkes amatőrök, de ki tudja, még az is lehet, hogy a Dorko állandó tervezői csapatához igazolhatnak majd.

A pályázaton való részvétel alapvetően egy mindenki számára elérhető lehetőség volt. A Playersroom csapata pontosan tisztában van vele, milyen ruhadarabokra van igény az üzletekben, úgyhogy nem tagadják, egészen egyszerűen az alapján dőlt el, kiknek a pályázati anyagát valósítják meg és árusítják majd pólóit, hogy mit tapasztalunk most a vásárlóinkkal kapcsolatban. Mire van a fogyasztóinknak igénye. A kollekció sikerétől függ, kikkel fognak még a jövőben is együtt dolgozni. Miután nagyon sok tervük van, ismertebb tervezőket is bevontak a munkába. Ők felkérésre dolgoztak. A Dorko márkával hosszútávon az a cél, hogy minél nagyobb teret, nyilvánosságot és lehetőséget adjanak azoknak a hazai alkotóknak is, akik esetleg a képzőművészet területéről vagy más kreatív területről érkeznek. Koby a Dorko tervezője már egy ideje, eredetileg ő festőművész. De Walkó Gergely például a reklámszakmából érkezett. Ő kreatív és grafikus.

A Balaton kollekció számára a fufavi brand alatt tevékenykedő Oláh Lilla ruhatervező és Havancsák Teréz divattervező is tervezett. A fufavi brand a tervező elmondása szerint egy kicsit mindig vintage hangulatot áraszt, így nem csoda, hogy pólóján megelevenednek retro fürdözők a Balaton partján, csak úgy, mint a Zánkai Úttörőtábor. Havancsák Teréz, aki korábban a USE csapatnak is tagja volt, jelenleg Amerikában él. Nemrégiben azonban a North Face kereste meg azzal, hogy legyen vezető tervezőjük. A Dorko számára ezért külön is megtisztelő, hogy vállalta a tervező a Balaton kollekció megalkotásában való részvételt. Az általa tervezett pólón hattyú, stég, szőlőfürt, vízpart rajzolódik ki a nagyon nőies, fekete grafikán.

A 30 darabos Balaton kollekció hamarosan bekerül a Playersroom nagyobb üzleteibe, és a webshopban is megvásárolható lesz.

29.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

11.jpg

6.jpg

5.jpg

1.jpg

8.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

21.jpg

27.jpg

28.jpg

16.jpg

22.jpg

15.jpg

23.jpg

7.jpg

12.jpg

14.jpg

31.jpg

30.jpg

19.jpg

17.jpg

10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr946538051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása