Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Magyar szemüvegkeretek hódításra készen - Ludvig Frames

Magyar szemüvegkeretek hódításra készen - Ludvig Frames

2014. május 20. - Darqo

ludvig01.jpeg

Amikor a tavalyi interjú készítése közben kiderült számunkra, hogy az általunk is körberajongott Rozi Sunglasses két tervezője, Kis Arnold és Németh Paula a napszemüvegek mellett optikai keretek készítését is tervezi a jövőben, egyből felcsillant a szemünk. Nagyjából egy év után, pár hete landolt a levelük a mailboxban, amelyben arról tájékoztattak, hogy a tervből valóság lett és megszületett a Ludvig Frames.

A mellékelt fotók átnézése után egyértelművé vált, hogy a designerek most sem lőttek félre, letisztult, elegáns, mégis fiatalos és divatos alkotások láttak napvilágot a tervezőasztalon, majd kézzelfogható formában is. Egyértelmű volt, hogy írni fogunk róluk a Manzárdon, sőt, az is, hogy követve a megkezdett irányt, kérdésekkel bombázzuk majd őket, és egy interjúval lepünk meg titeket ismét. Eljött az idő, bemutatkozik a Ludvig Frames.

ludvig00.png

MC: Mi inspirált titeket arra, hogy optikai keretek tervezésével színesítsétek a porfóliótokat?

LF: Mikor mi kerestünk optikai szemüveget, egyszerűen nem találtunk olyat, amivel igazán szerelembe estünk volna. Vagy ha 1,5 óra próbálgatás után igen, akkor iszonyat árakon kínálták, szóval egyértelmű volt, hogy valami hiányzik a piacról. Rengeteg dioptriás megkeresés érkezett a Rozihoz is, de a fa nem annyira alkalmas arra, hogy hosszútávon hordják, ezért csináltunk egy kollekciót, ami megfizethető és teljesen megfelel a mindennapos használatra. Természetesen más néven hoztuk ki, hiszen mind a textúra, mind a filozófia eltér a Roziétól.

ludvig02.jpeg

MC: Milyen anyagból készülnek a Ludvig Frames keretek?

LF: Cellulóz-acetátból, ami az egyik legnemeseb szemüveg-alapanyag, hipoallergén és az olasz Mazzucchelli szállítja. A Mazzucchelli egy nagy múltú gyártó, nemrég osztottunk meg egy videót a facebook oldalunkon arról, hogy hogyan néz ki a gyártási folyamat. A műanyag könnyen színezhető és formálható, és a mintadarabok úgy néznek ki, mint egy darab sajt, nagyon vicces. A gyártó egyébként olyan nagy neveknek szállít, mint a Ray-Ban, Oscar Magnuson, vagy az Oliver Peoples.

ludvig03.jpeg

MC: Milyen formák közül válogathatnak az érdeklődők?

LF: Az első kollekciónkban 5 teljesen különböző forma jelenik meg. Ez egy nagyon kicsi kollekció, de ez is volt a célunk, hogy minden darab elérhető legyen az optikákban. A nagyobb gyártók gyakran rengeteg típusú keretet gyártanak, és abból csak 10-20 fajta van a boltokban. Igyekeztünk kollekciókban gondolkodni, hogy több, más jellegű darabot mutathassunk be. Szerepelnek klasszikus modellek, mint például a Mia, ami a Wayfarer vonalaira emlékeztet, de nagyobb hangsúly van az egyedi tervezésűeken, mint az Alfonz. Annak ellenére, hogy a design nem éppen megszokott, fontos szempont volt, hogy minden nap használható, állandó kiegészítőként viselhető formákat alkossunk meg.

ludvig04.jpeg

MC: Mi vagy ki inspirált/inspirál titeket a formavilág kiválasztása közben?

LF: Nagyon szeretjük az észak-európai mentalitást, a letisztultságot, a skandináv formavilágot. Van valami elragadó az egyszerűségben. Egyre elterjedtebb itthon is, a zenében, a divattervezésben és sok más területen is, és mi is imádjuk. Sok ember fut bele abba a problémába, hogy valami különlegeset, de nem feltűnőt szeretne viselni, és eddig nem volt ebben a kategóriában olyan kollekció, ami strasszkövek és kígyóminta nélkül kínált valami teljesen egyedülállót. Az ilyen letisztult formájú modellek a nagy nevek kollekciójában is megvannak, de horror áron, és mi szerettük volna ezt elérhetővé tenni mindenki számára, hiszen a gondolkodásmód része, hogy nem drága termékekről beszélünk. Elég, ha csak az Ikeára gondolunk például, ők is így gondolkoznak.

ludvig05.jpg

MC: Miért éppen női és férfi neveket választottatok a keretek fantázianeveinek?

LF: A tulajdonnevek már a Rozi óta a koncepció részei. Az optikai keretek esetében szerettünk volna minden keretnek hozzájuk illő, hol nőies, hol vagány, hol lázadó karaktert adni.

ludvig06.jpeg

MC: Mitől lesznek egyediek, vagy ha pontosabban akarunk fogalmazni, „Ludvigosak” az általatok tervezett optikai keretek?

LF: Talán pont az előző kérdés ad erre választ. Minden modellnek van egy sajátos karaktere, mögé tudsz képzelni egy egész személyiséget, életstílust. Az Alfonz modellünk például az egyik kedvenc zenekarunk, a Trust énekeséről kapta a nevét. A többit mindenkinek a saját fantáziájára bízzuk, hogy mit mivel párosít. :)

ludvig07.jpeg

MC: Formájában vagy akár anyagfelhasználásban várható a jövőben valami extrémebb keret is vagy követitek a már kijelölt nyomvonalat?

LF: Mindenképp követni szeretnénk, de lesznek majd új színek, amik passzolnak a mostani kollekcióhoz. Tervezünk még napszemüvegeket is, amik hasonló vonalvezetésűek, de persze kicsit nagyobb méretűek. Lesznek szezonális kollekcióink is, limitált darabszámban, különleges mintákkal és színekkel, amik csak pár hónapig lesznek forgalomban.

ludvig08.jpeg

MC: Az optikai lencsék készítését és beszerelését is rajtatok keresztül intézhetik a vásárlók vagy optikai szalonokban, szemvizsgálattal egybekötve juthatnak majd hozzá a szemüvegükhöz?

LF: Nincs olyan hozzáértésünk, mint az optikusoknak, úgyhogy ezt a feladatot inkább szakemberekre bízzuk. A szem, és a tökéletes látás komoly dolog. A lencse kiválasztásához szükséges egy szemvizsgálat, amit a forgalmazó optikáknál elvégeznek.

ludvig09.jpeg

MC: Hol találkozhatunk majd a Ludvig Frames keretekkel? Lelőhelyek Budapesten kívül vidéken is lesznek?

LF: Az első szemüvegek a WAMP vásáron fognak elmenni, ahol június elsején egész nap kint leszünk. Emellett egyelőre az Orange Optika és a Ráday Optika polcain lesz elérhető, valamint a webshopunkban, a Narval Marketen. Szeretnénk szélesíteni ezt a kört és nyitni a vidéki nagyvárosok felé, illetve a nemzetközi terjeszkedés is tervben van.

ludvig10.jpeg

MC: A Rozival ellentétben most „csak” a tervezési- és értékesítési feladatok köthetőek hozzátok, a gyártásért ezúttal más felel. Miért adtátok ki a kezetek közül a gyártást?

LF: A gyártási eljárás egy jól bevált folyamat, ami hosszú évtizedek óta változatlan. Ezekhez komoly és drága gépek kellenek, éppen emiatt a gyártást partnernél végezzük el, akinek megvan minden felszerelése, tudása hozzá. Ezen kívül emberi munka is szükséges, hiszen az összeszerelés, polírozás kézzel történik. Fontos számunkra a tökéletesség és a minőség, ezért jobbnak láttuk hozzáértőknek kiadni a munka ezen részét.

ludvig11.jpeg

MC: Mi a Ludvig Frames mögött rejlő filozófia?

LF: Szerettünk volna egy olyan magyar márkát, ami kifinomult, mindenki számára elérhető és pozitív megítélésű. Nagyon ráfér Magyarországra egy olyan brand, amire büszke lehet, és viszi a jó hírünket.

ludvig12.jpeg

MC: Miért pont Ludvig Frames a márkanév?

LF: Sajnos annyira nem izgalmas a történet, mint ahogy tűnik. :) A Rozi mellé szerettünk volna egy pozitív csengésű, de mégis komolynak hangzó nevet, ami a nemzetközi piacon is megállja a helyét. Így lett egy szombat esti “brainstorming” eredménye Ludvig.

ludvig13.jpeg

MC: Mik a jövőbeli terveitek?

LF: A következő kollekcióban biztosan lesz legalább egy új modell, valamint új színek. A Rozi után természetesen gondolkozunk napszemüvegek tervezésén is. Forgalmazás szempontjából a Ludvig viszont teljesen más koncepciót követ: külföldi optikai hálózatokban is elérhető lesz, vagyis sokkal szélesebb körben tervezzük az értékesítést.

ludvig14.jpeg 

A Ludvig Frames weboldalát itt találjátok.

A Facebookon itt lehet megszeretgetni őket.

 

Lelőhelyek

 

Június 1. Wamp – A vásáron felpróbálhatjátok a kereteket

Helyszín: Budapest, V.ker.,Erzsébet tér

Nyitva tartás: 11-19 óra között

 

Ráday Optika

Budapest, Ráday u. 63.

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 – 18:00

 

Orange Optika

Budapest, Király u. 38.

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 – 19:00

 

Webshop: Narval Market

 

ludvig15.jpg

ludvig16.jpg

ludvig17.jpg

ludvig18.jpg

ludvig19.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr136180461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása