Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Porcelántányérok fura mintákkal

Porcelántányérok fura mintákkal

2014. március 18. - Darqo

Don Moyer01.jpg

Valószínűleg nem csak a saját nevemben írok, amikor azt pötyögöm a billentyűzeten, hogy az étkészletekkel kapcsolatban néha sokkal inkább számítanak az egyes darabokon szereplő minták, mint az ezeknek felületet biztosító porcelánszépségek formavilága. Az én tekintetemet legalábbis sokkal inkább vonzza egy-egy szokatlan motívum, bár nyilván az a legtutibb, ha az alakzat és a díszítőelemek egyszerre részesítenek vizuális orgiában.

 

Don Moyer író és grafikus csak a mintákkal játszadozott, de ez is éppen elég volt ahhoz, hogy ezeket átböngészve nagyjából mindegyiknél felröhögjek az ötleten. Dédszülei antik tányérjainak hagyományos mintáit ugyanis olyan apróságokkal dobta fel, mint például alvajáró (zombi?) uszkárok, repülő majmok és/vagy a denevérek, gigantikus szörnyek és/vagy robotok, aligátorok, ufók.

 

Az ötlet sikerén és ezzel együtt a közösségi igényeken felbuzdulva Kickstarter projektet is indított a megvalósításukra, a Calamityware című sorozatból pedig február végétől már a második változat kerülhet ténylegesen az étkezőasztalokra (az első valódi tányér a repülő majmos volt, a mostani, második pedig a gigarobotos).

Don Moyer02.jpg

Don Moyer03.jpg

Don Moyer04.jpg

Don Moyer05.jpg

Don Moyer06.jpg

Don Moyer07.jpg

Don Moyer08.jpg

Don Moyer09.jpg

Don Moyer10.jpg

Don Moyer11.jpg

Don Moyer12.jpg

via: design taxi

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr435860018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása