Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Játék a kinyújtható papírszobrokkal

Játék a kinyújtható papírszobrokkal

2014. február 19. - Darqo

Li Hongbo01.jpg

Li Hongbo kínai művész szobrai első pillantásra hagyományosnak tűnnek. Mondom, első pillantásra. A Pekingben élő és dolgozó szobrász alkotásai nem csak aprólékosan elkészített részleteivel kelthetik fel igazán a figyelmet, hanem például a felhasznált alapanyagot tekintve...

 

...a látszólag tömör szobrok ugyanis minden esetben több ezer egymásra rétegelt és csak adott pontokon összeragasztott, rögzített papírlapokból készültek. Ha mindez nem lenne elég, azt is mindenképpen meg kell említenem, hogy az átlagosan 5 ezer darab papírlapból kifaragott mellszobrokat bárki kedvére formázhatja, vagyis pontosabban fogalmazva harmonikaszerűen szétnyithatja/-húzhatja, kinyújthatja, mint valami különleges lampionokat. Nagyon fura látványt nyújtanak, úgyhogy zseniális ötletről van szó!

 

Szerencsések egyébként közelről is megnézhetik, és talán ki is próbálhatják Li Hongbo alkotásait a New York-i Klein Sun Galériában március 2-ig tartó Tools of Study című kiállításon.

Li Hongbo02.jpg

Li Hongbo03.jpg

Li Hongbo04.jpg

Li Hongbo05.jpg

Li Hongbo06.jpg

Li Hongbo07.jpg

Li Hongbo08.jpg

Li Hongbo09.jpg

 

 

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr455812481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása