Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Rendőrautóból tyúkól

Rendőrautóból tyúkól

2013. november 13. - Darqo

benedetto bufalino01_resize.jpg

Sosem fogom elfelejteni, hogy mennyire büszke voltam magamra kisgyerekként, amikor nagymamámnál a tyúkólban a tojók lelki egyensúlya és a harmonikus kotlás érdekében egy régi láda felhasználásával, valamint szalmával való kibélelésével egy egytyúkos privát tojószobát hoztam létre, amit – nem hazudok – egymást váltva, ezért úgy gondolom, hogy nagy-nagy örömmel használtak a tojók. Persze akkor még lövésem sem volt, hogy tulajdonképpen egy olyan újrahasznosítással fűszerezett redesign projektet hajtottam végre (há!). Hogy miért a fura felvezetés? Mert Benedetto Bufalino francia művész hasonló alapokon nyugvó alkotása ezt a történetet juttatta eszembe...

 

Bufalinonak nyilván több lehetősége volt, hogy nagyban gondolkodjon. Ő egy régi, 1970-es rendőrautót használt fel az egyedülálló tyúkól megvalósítására, amivel kapcsolatban persze kérdezhetnétek, hogy mi értelme van és miért is kell említést tenni róla? Ha nagyon meg kell magyaráznom, akkor azt tudom érvként felhozni mellette, hogy egyszerre jópofa, figyelemfelkeltő és funkcionális szobrászati tárgyról van szó, és egy jó nagy adag újrahasznosítás is van az egészben, amiről rendszeres olvasóink már tudják, hogy nálam mindig egy extra jó pontot jelent. A „La Voiture de Police Poulailler” című installáció egyébként nem az egyedüli szokatlan alkotás Bufalino portfóliójában, úgyhogy érdemes átnézni a weboldalát.

benedetto bufalino02_resize.jpg

benedetto bufalino03.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr285618402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása