Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Séta a szürreális szuperfák között

Séta a szürreális szuperfák között

2013. október 29. - Darqo

gardensbythebay01_resize.jpg

A Szingapúri Nemzeti Parkok Tanácsa (National Parks Board) által 2006 januárjában nemzetközi pályázatot hirdetett a szingapúri Marina öböl rekreációjára. 24 országból 170 jelentkező (építészek, tájépítészek, várostervezők, cégek) 70 tervvel állt elő, amelyből a 11 tagú zsűri végül 2 nyertes ötletet választott ki 2006 szeptemberében. Ezekből gyúrták össze a végeredményt.

 

A tengertől visszahódított 101 hektáros területen felépített három részből (Bay South Garden, Bay East Garden és Bay Central Garden) álló futurisztikus ökopark minden egyes létesítményét, köztük külön kiemelve a 18 óriási (25-50 méter magasak) mesterséges szuperfát, különleges funkciókkal megáldva a fenntarthatóság jegyében készítették el. A Gardens by the Bay (Öböl menti kertek) egyike azoknak a látványosságoknak, amit legalább egyszer az életemben szeretnék megnézni élőben, úgyhogy a napokban egyre több oldalon feltűnő, néhány szürreális képből összeálló fotógyűjteményt én is elhoztam most nektek.

 

Felső fotó: Jerex Photography

gardensbythebay02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr795597619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása