Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fából papír, papírból fa

Fából papír, papírból fa

2013. október 21. - Darqo

Miler Lagos01_resize.jpg

Most inkább nem gondolok bele mélyebben, hogy vajon hány millió tonna papírt használunk fel arra, hogy az újságjainkat kinyomtassuk, pedig nem lenne olyan bonyolult dolog az erdőket védeni a papírhasználat visszaszorításával például ezen a területen (is). A kérdés csak az, hogy a jól bejáratott szokásainkon mennyire vagyunk hajlandóak változtatni. Megmondom, nagyon lassan és nagyon keveset.

 

Miler Lagos kolumbiai művész kíméletlenül szembesít bennünket ezzel a ténnyel. A Bogotában élő és alkotó, 1973-as születésű környezetvédő tehetség összesajtolt napilapokból készítette el a képeken látható Fragmentos del Tiempo (hevenyészett fordításban „Időtöredékek”) című installáció hiperrealisztikus faág formájú darabjait. Sajnos visszacsinálni úgy, ahogy Lagos tette, nem lehet, de újrahasznosítani legalább igen...az is valami, több mint a semmi! Minden szónál többet mondanak ezek a képek...

Miler Lagos02_resize.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr55581575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása