Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Partra vetett ámbráscet sokkolta a londoniakat

Partra vetett ámbráscet sokkolta a londoniakat

2013. július 01. - Darqo

beached whale01_resize.jpg

Milyen érzések kerítenének hatalmukba, ha mondjuk a margitszigeti lejárónál egy hatalmas, partra vetett ámbráscetet vennél észre az egyik álmos reggelen? Sokk, értetlenkedés, meglepettség? Nos, a londoniak egy ilyen helyzetben találták magukat, nem is olyan régen, pontosabban június 21–29. között, amikor egy életnagyságú (17 méter hosszú) és totál élethű, üvegszálas műámbráscettel találkoztak a Temze partján.

 

A Captain Boomer nevű belga művészeti csoport által létrehozott alkotás a brit szabadtéri művészeti fesztivál, a Greenwich + Docklands International Festival (GDIF) keretén belül került bemutatásra a megnyitó előtt egy nappal, Greenwich városrész közelében. Előadóművészek egy csoportja úgy viselkedett, mint a tudósok, nyüzsögtek a helyszínen, vizsgálatokat folytattak, miközben egyre nagyobb tömeg nézte az eseményeket. A belga művészeknek tulajdonképpen ez volt a célja az installációval, megmozgatni, elgondolkodtatni az embereket, akik, ha csak időlegesen is, de kapcsolatba lépnek egymással a látottak miatt. Intenzív interakció jött létre, teóriák születtek, informálódtak, előbújt a résztvevőkből a segíteni akarás, társadalmi és kulturális háttértől függetlenül. A hiperrealisztikus különlegességet az 1 napos temzei pihenő után június 29-ig a greenwichi Old Royal Naval College udvarán lehetett megtekinteni.

 

A legfelső képet Oli Scarff készítette.

beached whale02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr955382582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása