Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Papucsmennyország, avagy újrahasznosított mütyürök Kenyából

Papucsmennyország, avagy újrahasznosított mütyürök Kenyából

2013. május 31. - Darqo

Papucsmenyország01_resize.jpg

A kenyai Ocean Sole nevű cég flipflop papucsok (vagy tangapapucsok, leánykori nevén vietnámi papucs), szandálok újrahasznosításával foglalkozik. A tengerpart mentén „ottfelejtett” leamortizált jószágokat gyűjtik be, évente mintegy 400 ezer kilónyit, tehetséges és szorgos kézművesek pedig játékállatokat és más alkotásokat, valamint használati tárgyakat készítenek belőlük.

 

Az ötlet a Kenyában született és nevelkedett Julie Churcnek köszönhető, aki 1997-ben a szomáliai Kiunga Marine National Reserve természetvédelmi és fejlesztési projekt felelőseként, elborzadva az emberi felelőtlenségen, nekikezdett egy a helyi közösséget is aktivizáló terv kidolgozásába. A helyiek által (is) oly’ kedvelt és végül hanyagul kezelt flipflop papucsok gyűjtésére és újrahasznosítására ösztönözte a közösséget. 1999-ben egy szerencsétlen és majdnem halálos baleset lassította a folyamatot, Julienak újra kellett tanulnia az élet alapjait, ülni, állni, járni.

 

Ugyanebben az évben azonban a gyógyulás mellett megtörtént az a csoda is, hogy a Kiwayu közösség tagja kreatív papucsalkotásokat hoztak számára, amelyek végül Kelet-Afrika legnagyobb Karácsonyi Kézműves Vásárán kötöttek ki, hatalmas sikert aratva a látogatók körében is. A történet innen rohamléptekben haladt előre, helyi és nemzetközi elismerések, felkérések, díjak képében, különböző támogatók, szervezetek segítségével pedig végül megalakult az Ocean Sole, ami rengeteg helyinek ad munkát és elfoglaltságot, a környezetnek megújulást, a vásárlóknak pedig örömet. Minden szempontból sikertörténet, ráadásul a tőlük kapható papucsállatok és egyéb kütyük, mütyürök, divatkellékek is imádni valóak!

 

Errefelé akár vásárolhattok is belőlük!

Papucsmenyország02_resize.jpg

via: junk culture

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr585320946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása