Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szerelem első látásra: WeWood

Szerelem első látásra: WeWood

2013. április 12. - Darqo

WW01.jpg

Meglátni egy oldalon és megszeretni csak egy pillanat volt számunkra a WeWood faórákat. Nincs mese! Létezik szerelem első látásra! Szépek, kifinomultak, elegánsak, természetesek, férfiakat és nőket egyaránt könnyen levesznek a lábaikról, ráadásul egy olyan filozófiát képviselnek, ami egyedülálló a világon. Legnagyobb örömünkre nem is olyan régen felbukkantak idehaza is, megkönnyítve azok dolgát, akik hozzánk hasonlóan rajongójává váltak a WeWood óráknak és a cég filozófiájának. Merthogy minden egyes eladott WeWood óra után egy fát ültetnek, ami nem kamu! Külön kiemelendő, hogy az órák készítése miatt egyetlen fát sem vágnak ki, mindig maradék faanyagokból, kidobásra ítélt darabokból készítik őket, ellenben, valóban minden eladás után egy új fával szaporodik a természet. A cég 2010-es alapítása óta Amerikában 126 ezer fát ültettek már, az idehaza tavaly november óta kapható órák eladása után pedig áprilisban rendezik meg az első ültetést. Külföldön olyan hírességek hordanak WeWood órát, mint például Daryl Hannah, Jason Bonham a Led Zeppelin legendás dobosa vagy éppen a Black Eyed Peas tagjai, idehaza pedig ismert zenészek/együttesek, mint Karányi Dani, ByeAlex vagy éppen a Compact Disco. Egy kicsit utánajártunk a részleteknek a hazai forgalmazónál, így a folyatásban a velük készített interjú következik.

 

MC: A WeWood gyökerei firenzeiek, az ötlet fölkarolása amerikaiaknak köszönhető, tavaly november óta pedig nálunk is kaphatóak a gyönyörűséges fa karórák. Hogyan jutott el Magyarországra a márka?

 

WW: A márkáról 2012 májusában a www.alternativenergia.hu oldalon olvastunk párommal. Azonnal beleszerettünk a képek alapján és szinte azonnal levelet írtunk a márka olasz központjának. A válasz meglepően gyorsan érkezett, már másnapra válaszoltak. Sok-sok levélváltás után 2012. november 1-től lettünk Magyarország kizárólagos WeWood forgalmazói. Előkészületek után november 24-től kaphatóak az órák kis hazánkban.

WW02_resize.jpg

MC: A WeWoodot 2010-ben alapították, ahogy írtad, nálunk még csak tavaly november óta kaphatóak az órák, és elmondásaid alapján hihetetlen gyorsasággal terjed a híre, a siker óriási, nem csak külföldön, hanem idehaza is. Az órák egyedisége és szépsége vagy inkább a köréjük kialakított filozófia segíti ezt? Szerinted mi ennek a sikernek a titka?

 

WW: Mindenképpen érdekes és újszerű színfolt az óramárkák között. Sok színes, gumiból és egyéb műanyagból készül óra kapható, egyetemben a régi jól ismert nagy márkák karórái mellett. A természetesség mindig vonzó volt és lesz is :).Tudomásunk szerint nincs még egy hasonló márka, aki fából vagy más hasonlóan természetes anyagból készítene karórákat, ráadásul ilyen minőségben és választékban. Az órák mondanivalója mindenképpen segíti a márka előrejutását, hiszen egyértelmű és erős üzenetet fogalmaz meg. Környezet és divat ötvözete, ami megfizethető, elegáns, divatos és erősen környezettudatos is egyszerre. Tudtok valami hasonló márkát mondani?

WW03_resize.jpg

MC: A filozófia, a szlogen az, hogy minden megvásárolt óra után egy fát ültetnek. Megállja a helyét az az elképzelésünk, hogy ez azt jelenti, hogy konkrétan egyetlen fát sem vágnak ki az órák elkészítéséhez, viszont minden óra után ültetnek egy fát? Egy átlagember hogyan képzelje el ezt a folyamatot? Hogyan működik pontosan?

 

WW: Természetesen egyetlen egy fa sem kerül kivágásra azért, mert órát szeretnénk készíteni belőle. Ha így is lenne, akkor is jobban járna az anyatermészet, hiszen gondoljunk bele, hogy mennyi órát lehetne készíteni egyetlen megtermett fából? Tízezer, százezer darabot? De ez nem így van. Maradék fákból és lehullott darabokból készítjük óráinkat, olyan fadarabokból, amik kidobásra kerülnének, hiszen túl rövidek vagy túl kis darabok ahhoz, hogy az adott ipar fel tudná használni. Ezeket a lehullott darabokat gyűjtjük be központilag és készítünk belőlük nagyon könnyű, átlagosan 43 grammos órákat. You Buy a Watch We'll Plan a Tree – szól az nemzetközi szlogen. Az American Forest nevű, körülbelül. 150 éves szervezettel együttműködve a WeWood központilag az éves bevétele után, bizonyos %-ot utal át a szervezetnek, akik körülbelül 60 000 darab fát ültetnek el évente a WeWood jóvoltából. Két teljes lezárt év után 126 000 darab fát ültettek el hivatalosan a WeWood és a vásárlók közösen! :)

WW04_resize.jpg

MC: Itthon is ültettek fát az eladott órák után? Ha igen, hol? A vásárlók is részt vehetnek az ültetésen?

 

WW: Magyarországon mi ez kibővítjük plusz egy fával, együttműködve az Oázis Kertészettel évente 2 faültetési megmozdulást tervezünk. Április hónap végén és októberben. Az óra eladási árából gazdálkodjuk ki a facsemeték és az ültetés költségeit, semmilyen anyagi támogatást nem kapunk hozzá. Az eseményt meghirdetjük saját és az Oázis kertészet hírcsatornáin és reméljük minél több fát tudunk majd ültetni. A faültetés természetesen nyitott esemény és mindenkit várunk majd szeretettel, hiszen ilyen hosszú tél után reméljük, minél több embernek lesz kedve velünk együtt ültetni! :)

WW05.jpg

MC: Milyen fákból készülnek egyébként az órák? Az óraszerkezeteket melyik cég biztosítja?

 

WW: Az óra szerkezetet a Japán Citizen biztosítja, ezért is vállalunk a szerkezetre is 2 év teljes garanciát. Jelenleg 8 különböző fából készítjük modelljeinket. Ébenfa, juharfa, indiai rózsafa, red wing celtis, mahagóni, kávéfa, guajakfa és tíkfa.

WW06_resize.jpg

MC: Van esetleg olyan külföldi és hazai közismertebb személyiség, aki WeWood órát hord?

 

WW: Itthon és külföldön is sok sikeres és közismert ember hordja és szereti WeWood óráját. Itthon a teljesség igénye nélkül Karányi Dani, Benham Lofti & Compact Disco, Fehér Balázs, Zséda, ByeAlex. Külföldön szintén a teljesség igénye nélkül: Paris Hilton, Black Eyed Peas, Daryl Hannah, Jason Bonham a Led Zeppelin legendás dobosa és még sokan mások. A nagyvállalatok is igen aktívak, hiszen ez a termék és filozófia nagyon is illeszkedik sok cégvezetés arculatához. Nem mellesleg remek ajándéktárgy is, hiszen óráinkat könnyen lehet egyedi logóval ellátni és a csomagolás is teljesen cégarculatra tervezhető.

WW07.jpg

MC: Mik a jövőbeli terveitek? Milyen órákat várhatnak az érdeklődők? Gondolunk itt arra is például, hogy a WeWoodnál a forma vagy a színvilág az, amivel inkább játszanak a tervezők?

 

WW: Folyamatosan érkeznek új modellek. A meglévő modellek különböző fatípusait keverik, így izgalmas, színes és egyedi órák születnek. A legújabb modellünk például az uniszexnek számító Date modell, amit a fekete ébenfa és a bézs színű juharfa kereszteződéséből született. Októberben pedig digitális órák is várhatóak, amelyek a kezdetekkor már elérhetően voltak, ellenben rövid ideig voltak csak forgalomban. Lényegében negyed évente érkeznek újabb modellek, így biztosítva a változatosságot.

WW08_resize.jpg

MC: Hol lehet beszerezni a WeWood órákat?

 

WW: A legjobb és leggyorsabb módja a vásárlásnak a webshopunk a www.wewood.hu, ahonnét egy-két kattintás után a MPL gyorsposta szállítja házhoz országosan az órákat (a Facebookos oldalt itt találjátok). Bolti értékesítés területén gyengébb az elérhetőség. Egyelőre csak Budapesten és négy helyen kaphatóak a WeWood órák:

 

Írók Boltja 1061 Budapest, Andrássy út 45.

 

BP Shop 1077 Budapest, Wesselényi utca 24.

 

BP Shop - WestEnd City Center 1062 Budapest, Váci út 1-3 Földszint, Széchenyi nkrt. 7/A

 

ZIPZ SHOP 1053 Budapest Királyi Pál utca 5.

 


 

WW16_resize.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr55217207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása